06.05.2024

Ейдън Мейз-Черопски с Джо Байдън

Германски политик е изправен пред присъда в САЩ за заснемане на гей порно в сградата на Конгреса, съобщава вестник BILD, цитиран от „Фокус“.

Член на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и бивш служител на Министерството на труда в Берлин, чието име не се споменава, е правил секс в една от заседателните зали на Сената във Вашингтон.

Партньорът му е Ейдън Мейз-Черопски, назначен на административна длъжност при Бен Кардин – сенатор от Демократическата партия. Вече бе обявено, че Мейз – Черопски е уволнен.

Изданието отбелязва, че германецът, чието име засега не се разкрива, е завършил образованието си в частно училище в Берлин, след което заминава за САЩ, за да учи Международни отношения в Elliott School към Университета „Джордж Вашингтон“.

Двамата мъже да правили секс в залата, в която по-рано са били провеждани изслушванията на комисията за разследване на терористичните атаки от 11 септември 2011 година.

Американски правен експерт пояснява, че двамата са изправени пред присъда от до 10 години затвор за незаконно проникване в сградата и непристойно поведение.

Републиканците вече обявиха скандала за доказателство за „моралното падение“ на демократите. Конкретно това изявление бе направено от Доналд Тръмп – младши.

Журналист на телевизионния канал Fox News Джеси Уотърс призова за привикването на посланика на ФРГ за обяснение при президента на САЩ Джо Байдън.

Той поиска и „дезинфекция“ на целия Сенат и припомни, че Германия е „на плюс“ по отношение на средствата, които САЩ плащат за разходите около НАТО.

Коментирайки случилото се, вестник New York Post пише, че скандалът е доказателство за това, че „в САЩ вече не е останало нищо свято“. В социалните мрежи Мейз-Черопски написа, че е „атакуван заради този, който обича“ и увери, че обича работата си и никога не би се отнесъл неуважително към нея. „Секс в Конгреса – само по себе си това е срамно, но да се представяш за жертва – това е върха на безочието“, отбелязва изданието.

 

източник: „Фокус“