25.04.2024

Вчера господин Гешев склони и отиде в парламента, за да участва в изслушване за разследването му на снимките с кюлчета, пачки и пищови, направени в резиденцията на Борисов от мистериозна любовница.

Това е похвално. Хубаво е, когато прокуратурата в България показва снизхоздителност и уважи с присъствието си най-висшия орган в държавата.

Изслушването беше много интересно, поне откъм въпроси. Откъм отговори малко постно дойде. Може би най-конкретният и значителен отговор господин Гешев даде при самото си влизане в парламента – пред журналисти той искрено се възмути: „Ама то е петък!“ Това беше рядък момент и се надявам колегите от медиите да са го схванали и да са се насладили. Рядък по няколко причини. Първо, господин Гешев тоя път каза истината. Петък беше. Второ, целият трудов народ, аз включително, заставаме зад господин Гешев – ако не в другото, то поне в това. Петък е, бе, на кой му се работи в петък?

За съжаление в комисия нещата вече не протекоха толкова революционно и гладко. Но пък, ако изслушате беседата с главния прокурор, ще си обясните някои необясними досега неща, като например – как се полувачат дипломите в някои юридически факултети? Доста мъчителен разговор беше това изслушване и в него изпитващите бяха единствените, които държаха да се говори по темата на изпита. Господин Гешев държеше повече на  добрите обноски и уважението. Според него всичко в парламента бе неуважително, а най-вече да го питат какво работи баш па в петък. Еми това ли ви е промяната, дето вика и Борисов?

Затова ли ви избрахме, че да ни карате сега да работим? Така става то – революцията изяжда децата си.

Макар че има случаи,  в които мързелът е добродетел. Например, ако господин Борисов му отпусне краят и се отдаде на почивка малко, па спре да е днеска и нощеска да ни прави изявления, това ще е от така наречения доброкачествен мързел. Дето ни носи хем добро, хем качество на живота. Обаче той работлив излезе. Работа, работа, работа. Ако не бил той, Северна Македония нямало да започне преговори за ЕС, вика. И изброява подробно по години кога какво добро е свършил на комшиите. През 2017 година подписал договор за добросъседство, през 2018 обърнал внимание на ЕС, че братята чакат пред вратата. И хоп, през 2022 година пада ветото и ще започнат преговори. Ама забравя да каже, че това вето той им го сложи през 2019 година. Според мен става дума за странен случай на амнезия. Медицината познава проблеми с дългосрочната и проблеми с краткосрочната памет. Ама такъв тип амнезия, дето изпуска само една година от спомените ти, а останалите са ти наред, това си е медицинска сензация. В някои случаи му казват и главен прокурор, но това е само у нас.

Ако оставите на Борисов и Гешев, до няколко месеца ще се окаже, че Бойко с голи гърди е спирал камионите на „Капитан Андреево“, а не ги е пускал с дрога и пестициди, че „жълтите, правоъгълни предмети“, както Гешев нарича кюлчетата от снимките от спалнята му, са просто шоколади и той си ги държи в чекмеджето, за да ги раздава на Коледа на бедни сирачета и не КТБ и ББР са раздали милионите на аверите му, а обратното – аверите са събрали пари и са ги подарили на банките. И въобще, още много чудеса ще видим, стига да им дадем поне 6 месеца

Лола Монтескьо

clubz.bg