01.05.2024

Главатаря на шайката за пореден път се изплю в лицето на българите, като предложи Плевнелиев и Паси за модератори (?!) на ГЕРБ-СДС в някакви въображаеми преговори с останалите парламентарно представени партии.

Тоя тип, който ни има за толупи и простаци, смее да ни предлага реанимация на две политически и човекоподобни недоразумения, компрометирани и станали за посмешище с жалките си биографии! Дебили сме. Верно е. Щом търпим такива извращения, какви други да сме?!

Президентът Росен Плевнелиев (ГЕРБ, 2012-2017) потвърди, че ще участва в т.нар. контактна група на ГЕРБ за преговори за съставяне на кабинет, съобщават медиите.

Името му бе предложено малко по-рано днес, 4 октомври т. г., на брифинг от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Наред с него Борисов спомена и бившият външен министър от НДСВ и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси. Паси все още не е потвърдил, но Бойко съобщи, че си е говорил с Паси и оня се зарадвал на офертата.

До тук – добре. Сценарият на комедията е готов. Но сега възниква въпросът:
ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯТ ЛИ ЛИДЕРИТЕ НА ПАРТИИТЕ И ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ В 48-ТО СЪБРАНИЕ ДА УЧАСТВАТ В ТАЗИ КОМЕДИЯ? И как ще съхранят оскъдните остатъцит от авторитета и бледото си реноме и няма да участват в самодейната пиеска? Или ще се вържат на плоския номер на Бойко?

Любо Кольовски