04.05.2024

ГМР отново започна да се разпорежда!

Спомням си времето на протестите преди три-четири години. Когато Борисов, треперещ правеше лайфове от неизвестни дестинации пред икони и се кълнеше колко много е направил за народа и общо взето само се надяваше да отърве кожата. Покри се, а американските му господари му обещаха да го изперат.

Много хора си мислеха, че със зло, могат да прогонят зло. Избраха пълните простаци от Продължаме Простотията с надеждата те да спрат корупцията на ГЕРБ и да арестуват Борисов. Е, арестуваха го и го пуснаха след няколко часа. И започнаха да крадат почти колкото ГЕРБ /да крадат също толкова или дори повече, е практически невъзможно/. Оказаха се и пълни малоумници. Борисов ги изпързаля по стара схема, а те като наивни камилчета се хванаха. Лъснаха им всички далавери, кражби и калинки в системата. И хората започнаха да забравят калинките на ГЕРБ, кражбите от магистралите, от обществените поръчки, терорът, пребиването на младежите зад стълбовете на Министерски съвет. Дори европейските и световни лидери, които по едно време се държаха с Борисов като с прокажен, днес отново гордо се фоткат до него.

Безспорно е, че Борисов е добър играч в политиката или поне има много добри учители и треньори в това отношение. И ето го – отново ръси „бисери“, дава наставления, присъди, решения. И мисирките отново пърхат около него, а никой не смее да му каже в очите какво мисли за него.

И знаете ли защо е това? Заради един юмрук. Стари офицери и ловци са ми казвали, че когато извадиш нож или меч, те трябва да се използват. Ако не ги използваш, губиш. Та в тоя ред на мисли, вдигнатият юмрук, ако не се използва, се връща като бумеранг. За едни протести говоря. Които бяха овладяни, контролирани и яхнати. И в резултат на нашата липса на мисъл тогава, сега отново получаваме Борисов. Явно ще трябва да чакаме също като Гешев да го принудят външни сили да се оттегли. Не, че ще дойде някой по-читав.

А колко еуфория имаше тогава по площадите и как вярвахме, че можем да махнем крадците от политиката!

Елена Гунчева-Гривова