19.05.2024

Тази вечер 22.54 ми се обади дежурният ни лекар – един за 130 болни, по повод влошеното кардиологично състояние на един от живеещите в болницата ни психично болни. Състоянието е много сериозно и се налага спешна кардиологична хоспитализация. Екипът на спешна помощ идва за няколко минути, но след разговор с началника на филиала в Нови Искър, отказва да транспортира болния до спешна кардиология, защото „винаги връщат вашите пациенти и после си имаме разправии, трябва да имате уговорка с някоя спешна кардиология за хоспитализация“.

Да, точно така – ПО НЯКАКЪВ БЕЗУМЕН РЕГЛАМЕНТ това наистина е така – трябва да има уговорка за превеждане на пациент по спешност!?!?!?! Наредих на дежурния ни лекар да потърси съдействие от дежурния по МЗ. Оказва се жена, която за разлика от случая на 1.05, когато друг дежурен се държа арогантно и отказа съдействие, този път веднага съдейства – дава телефонни номера и нашият лекар започва да звъни. Между другото, когато има нужда от спешна психиатрична хоспитализация дежурните по МЗ ми звънят директно на мен по всяко време на денонощието, никога не са ми звъняли колеги или други служители в такива случаи.

Та, колегата започва да звъни като телефонистка. Единствено само в Пирогов има свободно легло и човекът ще бъде приет там. Отново само Пирогов реагира веднага и адекватно. Другите нямат места за психично болния. Защо ли не ме учудва!

Вече е време да направя и ще го направя – предложение до МЗ да закрият държавните психиатрични болници. Явно психично болните са в тежест на обществото, защо да ги лекуваме изобщо. Да махаме тези бивши хора, така няма да се налага да поддържаме и кимизарниците, наречени болници, в които те живеят в мизерия. А ще спестим и от мизерните заплати /ПСИХИАТРИЯТА НЯМА КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ!!!!/ на работещите в тях!

Писна ми от двуличие и псевдозагриженост.

Медиите – Денят започва, @ Тази сутрин, Здравей, България, Твоят ден и всички останали, спрете да ни занимавате с фалшиви подписи, пудели, измамници, опегета с главни секретари и други подобни мизерници, вижте какво става. ОСЕМ МИЛИАРДА се разпределят в българското здравеопазване. Но те не са за психично болните, защото последните са бивши хора😡

Не забравяйте, че ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС или ВАШ БЛИЗЪК – СИН, ДЪЩЕРЯ, БРАТ, СЕСТРА, МАЙКА, БАЩА може да попадне от другата страна на бариерата. И тогава адски боли. Виждала съм го ХИЛЯДИ пъти за ТРИДЕСЕТТЕ ГОДИНИ работа в Курило. Когато дойде тази среща, рухват светове!!!

Гнило е, много е гнило, когато един човек може да умре, самото защото е имал безкъсметието да бъде психично болен!😡😡😡😡

Цветеслава Гълъбова