17.05.2024

Историята показва, че има една граница, след която винаги има съпротива. Руско-Турската война има за кауза бели спасяването на православните българи от османците, заради зверствата на османците по време на Априлското въстание. Тогава светът се възмущава и надига глас. В Европа избиват малки деца, жени, палят църкви. Виктор Юго се възмущава, Макгахан описва зверствата. И с това започва и падението на Османската империя. Защото има граници на зверствата, след които следва реакция.

В момента това се случва в Светите земи. Зверствата минаха всякакви граници на човешкото. Убийствата на малки деца, бомбардирането на църкви не могат да се възприемат от нормален човек. Светът е потресен от жестокостта и безчовечността на Израел. В социалните мрежи ударно се трият клипове, на които се виждат ранените палестински деца, блокират се профили, които показват какво се случва. Блокира се дори когато се напише, че всъщност САЩ се управляват от хора от израелски произход. Истината вече няма никакво значение, а единствено целта.

Но язовирната стена вече е скъсана. Надали някой, видял какво се случва в Газа, повече ще оправдае Израел. Дори по-лошо – ако утре има протести срещу Израел или дори нападения, надали нормални хора ще ги защитят. Само правителствата, защото знаем те на кого служат и от кого се управляват. В момента завесата се раздира и се вижда сцената на ада зад нея. Вижда се кой управлява света, САЩ, ЕС, медиите, социалните мрежи. Вижда се в чии интереси се води политиката по цял свят. Дори кой печата парите и с пари държи световните елити.

Евреите трябва да спрат правителството си. Защото това е позор за целия им народ. Убийствата на жени и деца винаги носят петно за векове наред. А и от най-обикновен здрав разум. Защото утре на тяхната врата примерно в Германия или Италия или САЩ, ще отидат близки или познати на избитите и ще искат разплата. И никой наоколо вече няма да им помогне. И техните деца няма да са в безопасност, нито жените, нито те самите, нито имуществото. Защото първи са посегнали на семействата и земята на други.

Светът не е на ционистите. И никога няма да бъде. Колкото и да са се опитвали и да се опитват. Дори в България в момента.

Елена Гунчева-Гривова