27.04.2024

Да се пише веднага след извършеното от сатанистите – нито беше редно, нито пък възможно. Но сега, вече много часове по-късно, всеки би си задал въпроса “кой” и “защо” извърши това…

Както при всяко престъпление два от най-съществените въпроси са:

“Кой е в състояние да го извърши и кой има полза?”

“Кръгове” от:

Украйна, Европа, Дагестан, Арабски Терористи, Мосад, Британия или САЩ?!

Мнозина биха сложили на първо място Украйна, поради обстоятелството, че вървящата СВО дава достатъчно основания за извършване на нещо подобно. Това а самоналагащ се отговор, който според мен, би бил проява на твърде повърхностно мислене. На първо място, за да се проведе нещо подобно – необходимо е всичко да бъде запазено в дълбока тайна, а това когато говорим за Украйна – не е възможно. При все цялото ожесточение, с което протича случващото се бойното поле – Русия разполага с твърде много симпатизанти в Украйна, а не е за подценяване и руската агентура там.

Няма как нещо подобно да се замисли и проведе изцяло от Украйна и украинци, а Русия да го “проспи”. Освен това, по най-малко две други причини не допускам, че е Украйна. Първата е, че от подобна изява Украйна не би спечелила нищо, а обратното – ще загуби престиж, и втора причина – САЩ още в първите мигове след случилото се, излязоха с идявление, че делото не е украинско.

Направиха го К ясното съзнание, че няма как по подразбиране или само защото те го твърдят в Русия да повярват на думите им. По-скоро тук се търси “обратна психология”. Твърдят, че не е Украйна, за да може хората да си кажат:

“Аха, тъкмо Украйна е значи!”

Вторият заподозрян – мюсюлманският екстремизъм, отпада още при първо внимателно вглеждане. Отпада, защото те имат за тях само присъщи похвати. Решат ли се на нещо подобно – отиват като “смъртници”, без оглед, че и самите те ще загинат. Ори обратното – търсят смъртта.

От случилото се снощи обаче, вече е ясно, една съществена част от престъпниците е избягала веднага. Още след първите изстрели. Добре съоръжени и отлично подготвени – престъпниците са стреляли по няколко пъти и почти на бегом са се “изнесли” от мястото. Като че банка ограбват, а не са хора с “мисия”

Подобно поведение е присъщо на хора, които провеждат всичко, но с умисъл да се обогатят от направеното. А ни да умрат за дадена своя представа.

Извършеното определено не носи белези на “ислямисти” и “ислямизъм”.

Дали е извършено по внушение на Европа и от “европейци”?!

Едва ли…

Полза от такъв акт биха имали определени кръгове на нашия континент, но нито имат възможности, нито пък “топки” да го сторят. И също не би останало в тайна от Русия подобен един замисъл. В Европа руското разузнаване се справя открай време добре.

Дали е Мосад?!

Без съмнение, евреите имат и възможности, и умения, и “топки” да го сторят. Биха го организирали и провели в пълна тайна, но…

Но едно ме са много “заети”, точно в тези мигове, а второ… Никаква полза нямат да разбутват още крамолата между Русия и Украйна. Нека си спомним, че и Израел чака на помощ от САЩ за оръжие… Защо би им било да дават основание за разгаряне на конфликта?!

Дали са САЩ?!

Те и могат, и полза имат, особено като се вземе предвид, че от войната в Украйна, ако е за пари – тъкмо ти печелят най-много. Могат го, но не биха посмели. Не им трябва чак на такъв “баир” лозе. Войната си върви точно както е по вкуса им. Бавно, а те лапат и лапат, и лапат, и лапат..

Защо им е да си “усложняват” живота с още по-мотивирани руснаци?!

И остава онази гнойна пъпка Британия…

Те и го могат това, и интерес имат от него, защото току виж – В САЩ дошъл Тръмп и Русия вземе, че се разбере с Украйна…

При Британия не е само до пари. Там, когато става въпрос за Русия, нещата са лични.

Моите подозрения – твърдо клонят към англетата, като, убеден съм, определени кръгове в САЩ също помагат, но основния водещ са именно британците. Не друг!

Христо Христов