27.04.2024

Обичам, но не мразя
Много хора ме питат, защо живея щастливо и свободно. Тайната е в начина ми на живот. Когато обичаш, ти си свободен и щастлив. Така съм възпитан. Още от малък, чувството за обич не ме е напускало.

Учеха ни да обичаме – родината, близките, съседите, приятелите, учителите… Показваха ни какво и как да обичаме, но никога не ни сочеха какво да мразим. Преди 1989 година имаше две партии – БКП и БЗНС. Учеха ни да обичаме БКП, но не ни казваха или учеха да мразим БЗНС. Имаше два строя – социалистически и капиталистически. Учеха ни да обичаме социалистическия, но не и да мразим капиталистическия. Разбира се, че имаше и такива, които считаха, че щом трябва да обичат едните, то трябва да мразят другите.

Е, в това е проблема. Обичай, но не мрази. Тези, които обичат кучетата, не мразят другите животни. Тези, които обичат половинката си, не мразят другите. Тези, които обичат нещо, не мразят всичко останало. Това е основата на сегашната западна пропаганда. Тя не ни учи да обичаме, а да мразим. Тя не ни учи да обичаме запада, а да мразим всичко що не е западно. Тя не се стреми да ни научи да обичаме родината си, а ни учи да мразим другите. Не ни учи да обичаме някоя партия, а да мразим другите партии. Тя не ни учи да обичаме някой политик, а да мразим другите политици.

Сега много хора ще ме упрекнат, че ще посоча пример с Русия.
Това, което се случва сега в света е пример за горното. Запада ни кара да мразим Русия. Той не ни учи да обикнем запада. Русия обаче, не ни кара да мразим запада, а ни показва, как трябва да се обича и защитава родината. Как трябва да се борим срещу тези, които ни учат да мразим. Руснаците не мразят запада, а обичат родината си.

Западната политика и пропаганда ни учи да мразим, а не да обичаме.
Девизът на Запада е: „Аз мразя…“, а не „Аз Обичам…“
Страшно е, когато няма обич и на нейно място царува омразата.
Възпитайте децата си да обичат, а не да мразят.

С обич: Мажд Алгафари