07.05.2024

93-годишният Джордж Сорос се потапя във водите на Барбадос с помощта на антураж от четирима мъже само няколко месеца след като милиардерът, управител на хедж фонд и филантроп предаде  управлението на империята си от 25 милиарда долара на сина си Алекс

Милиардерът филантроп Джордж Сорос е забелязан да се къпе в Барбадос с помощта на четирима мъже, след като предаде управлението на империята си на своя син.

Сорос е видян да плува с голям антураж на плажа в Бриджтаун, столицата на островната държава. Финансистът релаксираше излегнат на плажа, докато се предпазваше от слънцето.

На излизане от водата група мъже помогнаха на родения в Унгария бизнесмен да се върне на шезлонга си, където милиардерът продължи да разпуска.

Това се случва, след като Сорос предаде контрола над империята си на стойност 25 милиарда долара на сина си Алекс, който обеща да използва парите на семейството, за да пропагандира повече крайно-леви каузи.

93-годишният мъж беше забелязан да плува с голям антураж на плажа в Бриджтаун, столицата на островната държава

Финансистът-милиардер и либерален лъв изглежда щастлив, докато си почива в Бриджтаун, Барбадос

Сорос влиза на дълбоко във водата, заедно с членове на неговия антураж

37-годишният наследник сподели пред „Уолстрийт Джърнъл“, че ще разшири целите на баща си, но ще подкрепи различни каузи, като правото на глас и правото на аборт, както и равенството между половете.

„Аз съм по-политически настроен“, казва Алекс, сравнявайки се с баща си. За малко повече от година той вече е посетил Белия дом 14 пъти и се е срещал с известни демократи.

Говорейки за целите си, Алекс заяви, че е обезпокоен от възможността републиканецът Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом, което подксазва, че семейството ще допринесе значително за представянето на демократите на президентските избори през 2024 година.

„Колкото и да ми се иска да махнем парите от политиката, докато друга страна го прави, ще трябва да го правим и ние“, казва той.

През декември миналата година Управителният съвет на Фондация „Отворено общество“ избра Алекс за свой председател на мястото на 93-годишния му баща.

Сега той ръководи политическата дейност като президент на Комитета за политически дейности на Сорос и е единственият член на семейството в инвестиционната комисия, която наблюдава Soros Fund Management – групата, която управлява парите на фондацията.

Нестопанската фондация „Отворено общество“ вече насочва около 1,5 милиарда долара годишно към групи, които подкрепят правата на човека по света и изграждат демокрации, като същевременно финансира и различни университети.

Комитетът за политически дейности (PAC) на семейството е подкрепил кампаниите на будни окръжни прокурори и други служители, които се стремят да намалят броя на лишените от свобода и възможните расови пристрастия в съдебната система.

След като поплува във водата, милиардерът бе подпомогнат от група мъже да се върне на шезлонга си, където продължи да почива

Сорос предаде контрола на своята 25-милиардна империя на сина си Алекс, който обеща да използва парите на семейството в защита на повече крайно-леви каузи. През декември миналата година бордът на Фондация „Отворено общество“ избра Алекс за свой председател, който да замени 93-годишния си баща

Алекс беше смятан за фаворит за наследяването на семейното богатство, като много близки до Сорос хора вярват, че по-големият му брат Джонатан ще поеме управлението.

Джонатан е юрист с опит в управление на финансите, който известно време е работил във фондацията и е стабилизирал хедж фонда на Сорос в смутни времена.

Междувременно Алекс от години е известен с разгулния си начин на живот, при който сменя модели и дружи с легенди от NBA.

Някъде по пътя обаче Алекс спечелва доверието на баща си и започва да замества Джордж в пътуванията по офисите на организацията по света. Сорос е хвърлил милиони за либералните окръжни прокурори с директни дарения или чрез комитети за политически дейности.

Окръжните прокурори на милиардера предпочетоха да премахнат законите за освобождаване под гаранция и се отказаха от преследване на престъпления като кражби и безразсъдно шофиране, като на практика дадоха на престъпниците свобода на действие и доведоха до разрушаване на закона и реда в САЩ.

В резултат на това престъпността в големите градове, които са под надзора на прокурорите на Сорос, рязко нарасна. През 2021 г. при управлението на Ким Фокс в Чикаго са извършени най-много убийства от 1994 г. насам.

Възрастният Сорос е виждан тук със сина си Алекс, който официално получи контрол над наследството на семейството си по-рано тази година

Сорос изнася реч в кулоарите на годишната среща на Световния икономически форум (СИФ) на 23 януари 2020 г. в Давос, Швейцария

 

Във Филаделфия употребата на наркотици и престъпленията, свързани с насилие, рязко нараснаха, откакто Лари Краснър встъпи в длъжност.

По-рано тази година Сорос отвърна на конспиративните теории, които твърдяха, че той е финансирал окръжния прокурор на Ню Йорк Алвин Браг.

През април Браг обяви, че е повдигнал обвинение срещу Доналд Тръмп за фалшифициране на бизнес документи в Ню Йорк с цел прикриване на предполагаема незаконна дейност.

Сорос се превърна в омразна за Тръмп и неговите съюзници фигура, но отвърна на удара, отричайки каквото и да е участие.

Неговият коментар беше: „Относно Алвин Браг, аз не съм участвал в действителност в кампанията му и не го познавам.“

„Мисля, че някои от десните предпочитат да се съсредоточават върху измислени теории на конспирацията, вместо върху сериозните обвинения срещу бившия президент“.

Сорос също така беше откровен противник на президента Джордж Буш-младши и дари милиони, за да попречи на преизбирането му. По-късно той направи големи дарения и за президентските кампании на Барак Обама и Хилари Клинтън.

Източник: dailymail.co.uk

Превод за „Гласове“: Екатерина Грънчарова

https://glasove.com/