08.05.2024

 

Уважаеми български граждани,

Обръщаме се към Вас, защото мнозинството в тази зала не заслужава нито вашето внимание, нито нашето уважение.

Некадърността и алчността в тази страна започват да придобиват литературни измерения. В литературата нещата са преувеличени, хиперболизирани, но за съжаление българската действителност е три пъти по- голяма от литературните метафори.

Едно от обемните, реални, физически олицетворения на алчността и некадърността си има име. И неговото име е, той е… Асен Василев. Защо ли? Защото това е финансовият министър на България, който преди около две години изхарчи 9 милиарда за 9 дни, а преди около месец успя да изхарчи 11 милиарда лева за няколко седмици. Той изхарчи Вашите пари, уважаеми български граждани. Това бяха парите, които вие сте дали от данъците си. Не само това.

Това е финансовият министър, който до края на тази година ще направи държавния ни дълг 49 милиарда лева. Пари, които пак вие ще плащате. Извинявайте, няма да ги плащате само Вие. Ще ги плащат и децата Ви, и децата на децата Ви.

Асен Василев е човек, подвизавал се и в частния бизнес. Любопитен факт е, че всеки един, който е имал нещастието да му бъде съдружник, после го е съдил.

И Павел Езекиев. И Мортен Лунд, който каза за Асен Василев, цитирам: „Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. „Аз бях глупав и наивен и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство, след като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“. Край на цитата.

Последният опарен, засега, защото досега бая изгоряха се казва Себастиян Бретшнайдер. Американец, имал глупостта да е съдружник с Асен Василев, след което му се е наложило да води дело срещу Асен Василев, което той явно е спечелил, след като има изпълнителен лист за 5 милиона лева срещу него.

И тук, както казва Мортен Лунд, не аз, че Асен Василев е измамник, но много умен измамник, той много умно и измамно си продава имота на Чаталджа, заедно с другия умник Даниел Лорер на чистата като сълза бизнес дама Станислава Арнаудова, известна в публичното пространство като „мис винетка“, защото според публикации в медиите, била взимала по 7 процента от всяка продадена винетка в държавата.

А г-н Себастиян Бретшнайдер има да взима 5 милиона и май да пие една студена вода – от чешмата, през която Асен Василев си поливаше туите в двора на имота си.

Това е Асен Василев, финансовият министър, подкрепен от ГЕРБ и ДПС и лично от Бойко Борисов, и Делян Пеевски.

Забележете какво каза самият Бойко Борисов за скандала с Чаталджа. Цитирам, Бойко Борисов: „Направих необходимото да попитам Петков, Атанасов, Василев и Лорер и те ме увериха, че абсолютно нищо няма, което да ме притеснява. Аз съм длъжен да им вярвам“. Край на цитата. Да вярвате на кого, г-н Борисов? На Кирил Петков, който Ви арестува, по Ваши думи, пред Вашите внуци ли?

Да вярвате на Атанас Атанасов, който каза цитирам: „Правителството на Борисов обслужи плана на Путин за войната в Украйна?“. На него ли повярвахте? Или може би пък вярвате на Христо Иванов, който заяви следното:“ Руските агенти, които угаждат на Путин у нас са Доган и Борисов“. Край на цитатите.

Г-н Борисов, явно вече и от възрастта ставате доста доверчив.

След това откровение от Ваша страна по този казус аз съм длъжен да Ви кажа следното. Г-н Борисов, много сте наивен. С този наивитет, ако бяхте жена щяхте да сте постоянно бременна.

Макар че като гледам вътрешно партийните взаимоотношения в сглобката, ПП/ДБ упорито се опитват да забременеят от ДПС. Проблемът е, че са забравили за срама и са се отдали на страстта.

Но да се върна на Асен Василев, който е повод за днешната ни политическа декларация.

В началото ви казах, че той е олицитворение на алчността и некадърността. Всъщност пропуснах да добавя… и на лъжата. Защо Асен Василев е олицитворение на лъжата ли? Ето защо! Асен Василев в ефира на bTV- цитат: „В коалицията на кражбата ГЕРБ-ДПС ние няма да участваме.Тези две партии искат да направят коалиция, за да продължат да ограбват България. Как ще участваме в такова нещо? ГЕРБ нека да си направят каквато си искат коалиция. Ние нито ще ги подкрепим, нито ще им бъдем златен пръст, нито ще участваме в ограбването на страната от ГЕРБ и ДПС. Директно го казах публично – нито едно посолство не може да ни натиска нас да правим каквото и да е. Ние на такъв натиск няма да се поддадем. Знаете какъв натиск имаше да се сформира правителство „Продължаваме промяната – ГЕРБ“, там да имаме 130 депутати, да е стабилно. Щяхме още да си управляваме, ако искахме да крадем с ГЕРБ и да участваме в правителство на кражбата. Ние казахме не – казахме не на ГЕРБ, казахме не и на външния натиск“. Край на цитата.

Не, не, ама… Да. И Асен Василев, и ПП/ДБ Ви излъгаха, уважаеми български граждани. Даже по–лошо – подиграха се с доверието Ви.

Същият този Асен Василев, за който говорим през цялото време смята, след като овършее страната да ходи да живее на някакъв остров.

Според нас, от „Има Такъв Народ“, когато лицата на дълбоката държава и корупция у нас престанат да говорят през медиите за проверки и морал, когато наистина настъпи промяната, когато наистина видим работещи институции, когато наистина има реформирана съдебна система, тогава мястото на Асен Василев няма да е на остров, а ще е в затвора.

Декларация на ИТН