23.09.2024

В сутрешния блок на Държавната телевизия гостуваха Андрей Райчев, Стойчо Стойчев и още едно лице, чието име се оказа Петко Георгиев. Същият бодро съобщи на зрителите, но и на водещите, че депутатите от „Възраждане“ не трябва да получават телевизионна трибуна, ако и да са съвсем законно избрани от българските граждани, но да нямат право да внасят законопроекти, които да се разглеждат в комисии и да се гласуват в зала – основно задължение на народните представители. Вместо това трябвало да бъдат на разпит или затворени. На тези откровено диктаторски призиви водещите не реагираха. Не само че не реагираха, но и поканиха въпросния господин да им гостува пак. (Дано тогава да не ни съобщи, че гласоподавателите трябва да бъдат уволнени и посочени в списък или нещо по-страшно).

Андрей Райчев направи опит да се възмути от чутото, но останалите четирима в студиото, с мълчанието си, решиха да се присъединят към призивите за репресии и опитът потъна. Господинът, разбира се, се оказа ярък евроатлантик.
Изгледайте интервюто, за да разберете нагледно как тези хора си представят демокрацията, евроатлантическите ценности и какво може ще се случи на всички, които не гласуват „правилно“ т.е. евроатлантически.

Владислав Наков