27.04.2024

Вчера, само два дни подир Нова година, в България бе разпространена кратичката, безлична информация, че „четири деца убили 59-годишен мъж в с. Гъмзово, Видинско“. Да се умилиш – четири дечица убили някого си! Да им здраве, те са невинни деца! Така подло звучи заглавието над няколкото оскъдни редове за случилото се в Гъмзово – в сайтовете и телевизионните репортажи.

Тая сълзлива квалификация – „деца“ – бива употребявана от българомразките сороски тв канали и подкупната преса, за да омаловажи страшното престъпление и априори да предизвика съчувствие към убийците – щом те са цигани, какъвто е случаят в Гъмзово. Етносът им не се оповестява, но той е очевиден от вида на майката на един от престъпниците, която се явява в днешния репортаж в обедните новини на NOVA. „Дечица“, мили, сладки – да им се ненагледаш! Майчицата нагло заявява, че убитият сам си е виновен, задето „продал лоша ракия на децата и не искал да им я смени, а тръгнал на бой“! Дали е така, мъртвият не може нито да отрече, нито да потвърди. И дали изобщо става дума за продажба на ракия или за нахлуване с цел грабеж в двора на къщата му – мъртвият няма как да ни осведоми. Мъртвият българин е ням. Остават в сила уверенията на ромката.

Какви „деца“ могат да бъдат убийци на 17, 16 и 15 години, зад чиито гърбове вече се точи дълга следа от престъпления? „Детето“ на 10 години – четвъртият садист, също трудно се вписва с мрачните си деяния в „детската възраст“. Четиримата са роднини помежду си и явно става дума за организирана семейна банда, която, според изявленията на българските жители на Гъмзово, отдавна сее ужас в селото. Безнаказана, озъбена, нагла банда от малолетни убийци – която няма нищо общо с обичайните интереси на „децата“. Как ви се струва признанието, че „дечицата“ отишли да си купят ракия от 59-годишния мъж – направено преспокойно от ромската майчица, с поразителна морална тъпота, без намек за неудобство? Как тези родители са допуснали „дечицата“ им да купуват ракия и да се наливат ежедневно с алкохол? Докато слушах, си мислех, че могат да обвинят мъртвия във всички смъртни грехове – включително и в тоя, че е посегнал на „невинността“ на някое от четирите дечица-садистчета и си е получил „заслуженото“!

Повече от 95 процента от битовите престъпления в българските села се извършват от цигани. Огромната част от тях остават ненаказани. Особено тия, чиито „автори“ са „дечица“. Става дума за съзнателен, насърчаван от властите геноцид над българското население.

Къде сте, другари Демерджиев и Донев ? Къде сте, Гешев и Радев? Или това не е ваша работа? То се случва дълбоко „долу“, в низините, до които не достигат погледите ви на увенчани с власт олимпийци. А всъщност спасението на етническите българи от битовия терор, е първото, с което трябва да се занимаете.

Къде сте, медийни оплаквачки? Къде сте, доброволци с ултрамодерни уреди, търсачи с хеликоптери и дронове? Къде сте, „свръхчувствителни и небезразлични“ герои, наградени за наскоро представения национален цирк „Сашко от Перник“ ? Допивате си останалото от Нова година уиски? Ама разбира се, в Гъмзово нямат нужда от вас. Там всичко е ясно. Още един мъченик на циганския терор в България е убит – „по особено мъчителен начин“. Е, „дечица“, позабавлявали се, няма да им водим карез, я! Останалите българи ще поплачат, ще покрещят, ще попротестират, ще направят подписка за изгонване от селото на семействата на терористите и … ще млъкнат. Те на свой ред ще бъдат избити – поотделно. За шише ракия, за палка салам, за 100 лева, за 10 лева, за 2 лева. За гибелта им няма да има виновни и осъдени. И така – до последния българин в държавата, наречена България, която някога бе основана от един велик владетел … Помним ли още името му?

Милена Върбанова