01.05.2024

Прочетох в „Свободно слово“ някакъв текст, който клейми „негласувалите“, наричайки ги „диванната армия“ – главнен виновник за „натрисането“ на Баце и Карадайъ като победители на изборите. Автор е Валентина Милова. Не познавам г-жа В.Милова и името й не ми е известно, въпреки намека в текста й, че е била едва ли не едно от главните действащи лица в протестите срещу Герб.

Отговарям на В. Милова, защото ме подразниха крайно повърхностните й съждения. Тъкмо такива „размисли“ биха желали да чуят тия, които в действителност стоят зад „изборната победа“ на Герб и ДПС.

Първо – коя е „диванната армия“? Две трети от имащите право на глас в България? Какво накара две трети от пълнолетните български граждани да НЕ пожелаят да отидат „до урните“ ( то всъщност вече и урни няма )? Мързелът, непукизмът, злорадството – както ни внушава „анализаторката“ Милова?

Тези две трети български граждани са етнически българи – турците и циганите са гласували я за Баце, я за Мустафа Карадайъ. Е, някои роми наистина са се отказали, заради машинния вот. Но като цяло образованите етнически българи са бойкотирали изборите.

Второ – за да гласуват етническите българи, които не влизат в редовете на просташката гербаджийска администация, циментирана на постовете си и маируваща под строй към изборните секции – трябва обезателно да има за кого! За кого може да гласува един здравомислещ етнически българин, отнасящ се с отговорност към своя вот? За никоя от политическите формации, които са окупирали политическата сцена и имат шанс да наберат над 4 процента и да прескочат парламентарната „бариера“. Доста високият праг на „прескачане“ е поставен специално, за да затрудни малките партии и движения – единствените, в чиито редове влизат национално отговорни български дейци, предлагащи истинска алтернатива за развитие на страната. Този праг може да бъде „прескочен“ само от глутниците на големите номеклатурни формации – много ясно, те са го гласували за себе си.

Трето – какво по-различно щеше да се случи, ако „диванната армия“ бе отишла да упражни „свещеното си право си на вот“ – и вчера, и на предишните избори от 2021 г. Гласовете й щяха да се разпилеят по малките партии и коалиции като „Справедлива България“, „Движение на непартийните кандидати“ и т.н.( много са ) и в крайна сметка да се разпределят между старите глутници. Пак щяха да облагодетестват Буци, Мустафа и Ахмедаа – а вече и най-отявлените американски палячовци ПП.

Не българите, които не гласуваха, а порочната политическа система и откровено антидемократичният изборен кодекс са виновниците са постоянното възпроизвеждане на антибългарските мафиотски формации във властовите структури у нас. Имат вина и политически недораслите и несръчни малки партии, предлагащи алтернатива на избирателя, които вместо да хвърчат на отделни рояци, трябваше да се обединят и да излязат с единна листа. Това е урок за Пламен Пасков, ген.Шивиков, Росен Миленов, Минчо Христов.

Българският народ всъщност оглушително гласува. Той гласува против настоящата политическата система, която стигна своето дъно и днес е тотално изчерпана. Против „проектите“ на американското посолство, които единствени могат да влязат във властта – явно и с фалшификация на изборите. Против втръсналите и омразни до повръщане кретенски муцуни от билбордовете, самонарекли се „политическа класа“. Българският народ разбира, че колониалните господари ще прибегнат до още един фалшификат – ще заменят крайно компрометираните „политици“ с нови лица – в рамките на същата глутница. Но и този финт няма да мине.

С 37 процента „избирателна активност“ ( по официални данни, а според мен още по-ниска ) българският народ делегитимира бъдещите парламент и правителство и те няма да се състоят. Или ще рухнат много скоро. Нищо не става без народното доверие. То е все едно да градиш кула върху водопад.

Колониалните господари на нашите ибрици ще ги натискат всячески „да се обединят“ и да съставят „работещо правителство“. Всуе. Ще се опитат и да наложат терор, задушаване на свободата на словото, политически убийства. Напразно. Това, което е отречено от народ, история и Бог – няма да просъществува.

Ето защо, моля, не пишете безсмислици. Обидно е за читателите.

Милена Върбанова