19.09.2024

Елена Гунчева - Гривова

Не мога да разбера как драгият ВИП-Ганьо смята, че евроатлантическият свят е свободен. И не само смята, ами и с презрение се изказва за гадните комунисти, които едно време само следели и тероризирали.

Всъщност в днешния свят се случва да ви затворят по къщите без право да излезете дори хляб или лекарства да си вземете. Помните, дебили, нали помните, само преди три години беше. В днешния свят дигиталните си пари можете да използвате, само ако държавата е решила, че може. Иначе тези пари не са ваши пари. Парите в банка също не са ваши пари. Помните ли, дебили, че преди години банката ви плащаше, че си държите вашите пари при нея? Е, сега си държите парите на банката в банката и й плащате за тая работа.

Радвате се на новите телефончета, без да осмисляте как ви следят чрез тях. Къде ходите, какво купувате, кои са ви приятели, какво споделяте, как се разделяте с бившия, коя нова любов имате.

Днес всяка държавна институция може да се гаври с вас колкото си иска. И вероятно ви се е случвало. Смятате, че в хубавия Запад не е така? Ами същото е, но го правят по-префинено, а ония са мишки и не смеят да мъцнат.

Знаете ли, че в прекрасният евроатлантически свят могат да ви вземат детето, защото сте прекалено привързани към него, защото сте го завели в църква, носи кръстче или отказвате да го обучават на мастурбация и педе…ия или ЛГБТ нещо си. Знаете ли, че могат в прекрасния западен свят да дойдат да ви отнемат детето и да не можете да го видите повече? Знаете ли, че могат за коментар в социалните мрежи да ви хвърлят в затвора?

Знаете ли, че все по-голямата дигитализация на всичко ви прави РОБ? Биометрични данни на личната карта и само с тях можете да ползвате услуги. А ако сте неудобен на държавата? Ако питате как си позволяват? Ако възразявате срещу новите правила?

Диктатурата с маската на демокрацията е покорила западния свят. Вече граждански права няма, а само задължения. И който не е съгласен със системата, е изхвърлен от нея и следва гражданска смърт.

И си мислите, дебили, че живеете свободно…..

Елена Гунчева-Гривова