30.04.2024

Даниел Божилов

Днес узурпаторите на властта под името Сглобката, успя на нанесе много тежък удар на националната държава.

Със заложената възможност в управлението на страната да участват и хора с двойно гражданство (не се връзвайте на аргументацията, че това ще са само емигрирали българи, защото няма проблем да са всякакви, които са си купили и българско гражданство) се проправя пътя за инсталиране на кадри, селектирани и натресени ни от външни елементи.

По същество налагането на механизми за налагане на решения на наднационално ниво няма нищо общо с демокрацията. То всъщност е точно обратното и унищожава суверенитета на отделните държави.

Това всъщност е втори опит за убиване на националната държава България. Първият беше при предишните изменения на Конституцията от 2005 г. във връзка с влизането ни в ЕС. Тогава същите тези елементи искаха закрепването на „върховенство на правото на ЕС над националната конституция“ – т.е. пълно отказване от суверенитет.

Тогава това не беше допуснато, но сега същите хора по заобиколен път пробутаха друг елемент за унищожението на суверената държава.

За съжаление този път им се получи и от това те първа ще се берат нови и нови ядове.

Всъщност това се превърна в политика на Европейската комисия . Тя в последните години работи за инсталиране на власт в държавите-членки на послушни политици.

Даже им изпраща свои марионетки. Обратно, ЕК работи срещу държавите-членки, които не са послушни и работи за свалянето на такива правителства от власт. Пресен успешен пример за това е Полша. ЕК работи и за сваляне на правителството на Унгария защото не е удобно.

За сметка на това са изключително доволни от Сглобката им у нас. Без ЕК, тази сглобката е невъзможна и нямаше да съществува и ден.

А е крайно време българинът преди да се бие в гърдите какъв евро-атлантик и европеец е да разбере най-важното за този съюз.

Той гледа на присъединяването на нови държави-членки като разширяване на собствения си пазар и подсигуряване на евтина работна ръка и евтини ресурси.

ЕС и в частност нейните органи винаги са били придатък и обслужващ персонал на едрия капитал, който за да съществува има нужда от още и още пазари, където да си пробутва боклуците.

Даниел Божилов