26.04.2024

Самият Магнитски беше бухалка в собствената си страна.

Той вече е мъртъв. Такава би била съдбата и на всеки американски гражданин ако вършеше делата на Сергей, Политковская, Немцов. Почина млад и много зелен. Без да достигне до зряла възраст и да осъзнава реалността с всичките си сетива.

––––––––––––––––––––––––––––––––

Днешният закон „Магнитски“ е вече световна бухалка с която може да бъде ударен всеки човек без да получи обяснение. Без дори обвинение и справедлив съд, просто ей така, защото към този момент САЩ могат да си го позволят. Те са римската империя, която може да изпрати един легион във всяка точка на света и след това да остане само тишина. Наричат това явление демокрация, макар, че ние знаем истинското му име.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

Тъжно е да гледаш, обаче, как една отминаваща империя се гърчи на смъртния си одър. Да, днес и външно тя изглежда по един начин, но всъщност умира – бавно и необратимо. Нейното време е свършило и тялото й е немощно, за да продължи. Империята на лъжите, илюзиите, войните, робството и перфидната алчност е към своя естествен край. Загива.

Какво вече значи някой си Сергей Магнитски? И някакъв си американски закон срещу хора, които нарушавали човешки права? Та най-големите сатрапи и убийци в света кои са?

Онези, на които техните „кучи синове“ /овластени престъпници/ са на свобода и оправдани.

Николай Марков