19.09.2024

С маймунската шарка се нагнетява немедицинско напрежение и не се споменава нищо за ХИВ-статуса на хората, които са болни, заяви специалистът по инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров в интервю за YouTube канала на Мартин Петрушев „Рационална съпротива“. Той коментира обявената от Световната здравна организация (СЗО) глобална извънредна ситуация заради епидемията от маймунска шарка в няколко африкански държави. Лекарят подчерта, че основната част от случаите на маймунска шарка са сред серопозитивно население.

„Ако не се получи с маймунската шарка, следващата стъпка ще е с т.нар. птичи грип“, каза доц. Мангъров и добави, че „маймунската шарка не е заболяване, което налага масова имунизация“.

За него е притеснително, че се прави опит да приложи ваксиниране по ускорена процедура. „Няма да се учудя, ако броят на случаите се увеличи, да се направи въвеждане на сертификати. Звучи невероятно, но по време на Ковид пандемията се случиха толкова невероятни и антимедицински неща, че не мога да се учудя от нищо.“ За него е абсурдно да ни казват, че сме заплашени от епидемия от маймунска шарка, а ваксините, които се готвят да използват за профилактика на маймунската шарка са създадени за вариола. Мангъров заяви, че СЗО е глобалистка структура, която се използва за наднационален контрол.

„Смятам, че ако тази война в Украйна завърши не така, както се очаква, може да предполагаме, че ще има отново възобновяване, ако не на Ковид, то на маймунска шарка, на птичи грип или друга болест“, заяви доц. Мангъров.

Когато хората огладнеят и започнат да се бунтуват, те трябва да бъдат държани под контрол, заяви доц. Мангъров. Според него основният конфликт в нашата съвременност е между глобализма и антиглобализма.

Начало