16.09.2024

Потрес!

Служители на МВР, во главе с министъра си, протестират пред Президентството! Не, не е шега. Полицаи искат определено назначение и вместо на работа са на политически ПРОТЕСТ.

Един чиновник, за който никой никога не е гласувал, бе назначен за служебен министър на вътрешните работи и сега протестира, защото иска да бъде преназначен.

МВР е деполитизирана организация и тези, които са пред прозорците на Радев – избран мажоритерно от над милион и половина българи, сринаха и малкото доверие в институцията, която представляват. Калин Стоянов дали е наясно, че МВР е основна част от силовия апарат на държавата, а не някакво НПО, което се бори за правата на хомосексуалистите или за добруването на дивите птици? Тези някаква политическа формация или паравоенна организация представляват, или са български полицаи?

След днешната си безумна проява Стоянов не само, че не може да бъде министър, но и не трябва да остава и като служител в системата, както и колегите му, които станаха част от това падение.

И вместо да протестира, каквото право той няма, ако на този човек му бе останала капка съвест, някакъв морал, малко чест и елементарно човешко достойнство той трябваше да се откаже, а не да влачи държавата по корем. Много е просто, нали? Вместо да ми излизат разни журналисти, конституционалисти, нереализирани политолози и тям подобни, на които на челата им е написано с ярко червен цвят „купени“ и да ми разясняват всякави идиотски сценарии и хипотези, защо просто не призоват Калин Стоянов да се оттегли и толкова?

Държавата ни се разпадна тотално! Дъно!

Страхил Ангелов