06.05.2024

Европейските лидери бяха обвинени в укриване на реални разходи за възстановяването на Украйна от страх от обратната реакция на гражданите,написа American Conservative.

Според изданието,населението може да реши, че украинската демокрация не си струва да инвестира в нея милиарди долари, спечелени с упорит труд, „и още повече да остане без отопление и други необходими неща тази зима“.
Този въпрос се прикрива и заобикаля, тъй като жителите на европейските страни може да откажат да подкрепят Украйна.

Олаф Шолц си навлече критики с решението си да отиде в Пекин, придружен от множество големи германски шефове,на Volkswagen, Deutsche Bank, Siemens и химическия гигант BASF, но нито един представител на ЕС.

Евросъюзът е, разкъсан и заради отношенията с Китай.На последната си среща на върха,27-те загубиха три часа,да обсъждат американскита теза, какво и колко дистанцирано да бъде поведението им спрямо Пекин,за да дадат път на Вашингтон.
Германия е в конфликт с налудничавата брюкселско-европейска,налагана от Вашингтон линия, чиято цел е да влошава контактите с Поднебесната.
Това създава силен дискомфорт сред 27-те колонии.

Дори изпратиха послания на германския канцлер: „Мисля, че с Китай е същото като с Русия. В техен интерес е да бъдем разделени. В наш интерес е да бъдем единни“, подчерта истеричната русофобка и министър-председателката на Естония Кая Калас. Балтийците, неизменни подлоги на американците, излязоха неотдавна от „новите пътища на коприната“.

И тези дребни и вредни негодници очакват ЕС да заговори с един „американски“ глас на Пекин. „Бившият“ Марио Драги също постави въпроса за китайския риск. „Не трябва да повтаряме факта, че бяхме безразлични, снизходителни, повърхностни в отношенията си с Русия“, предупреди спряганият за бъдещ шеф на НАТО.

Йордан Халачев