07.05.2024

lots of euro bills on the table

Еврото извади на показ цялата ни управленска глупост и безумие.
Трябва ли да има Евро? Да се откажем от лева? Подходяща дъвка за 10% лумпени на АТАКА, които сега са във Възраждане.
Каква е Истината?
Истината е, че и Еврото, и Левът са пътници. При разпад на ЕС, ако сме с Евро – горим, ако сме с Лев – също. Левът и сега е Евро.
Можем да го привържем към друг…
Към кой?
Към долара ли?

Това ли иска Възраждане? Да се вържем към САЩ? Америка е по-добра от ЕС 🙂 Всъщност, може и да го иска – поне Вождът на Възраждане. Той е продукт на масона Милен Врабевски – близък с кръга „Клинтън“ у нас.
Ако не е доларът, към какво да го вържем? Към Юана? Колко Юана резерви имаме? И може ли Юанът свободно да се търгува в големи количества, ако е нужно да се поддържа валутата? Отговорът е НЕ! Юанът е частично свободна валута – това е правилно, в интересите на Китай, но не става за „котва“.

Рублата?
Рублата е стабилна валута, но също – в интерес на Русия, тя от началото на войната, не е свободно търгувана. Т.е. не става за „котва“. Освен това – колко рубли имаме като резерв?
Като се говори за „Независим Лев“, нека е ясно, че той не е независим, това е една фикция. Той винаги е вързан към нещо. В момента обективно възможните „котви“ са Еврото и Доларът. Това е реалността. И ако Еврото изчезне, следва Чичо Сам. Слава на Възраждане 🙂

Освен това – дори да искаме, в прослава на Клинтън, да се вържем към долара, ние нямаме доларови резерви. Те са в Евро – основно в германски облигации. Ако Еврото колабира, тези резерви се изпаряват.
Решението да ги заменим с Американски облигации е работещо, но Възраждане трябва да кажат „ТОВА ЛИ ИСКАТ“ – тотално обвързване със САЩ, дори преди да се е разпаднало Еврото.
Реалността е следната – ние вече сме в Еврото, но ако формално го приемем, ще се освободи валутният резерв – около 20 милиарда Евро. Ако се похарчат добре, те могат да осигурят еднократен силен тласък на икономиката. Или може да се пренасочат в Сребърния фонд, защото както сме тръгнали, тия на по 40 дето сме, няма да имаме пенсии.
Ползата от Еврото е, че ЕЦБ ще напечата нови банкноти, в замяна на нашите левове, а нашият резерв си остава наш.
Ще има инфлация при прехода, но няма да е чудовищна. И ефектът от нея ще е по-малък от ползата от освободения резерв.
Ако ще мигрираме към борд към Долара, резерв няма да се освободи, ще остане замразен – но вече в Американски облигации.
Ще кажа накрая и какво е Истинското решение!

То е „Златен Борд“ или „златен стандарт“ – както е старото име. Обмяна на целия резерв в злато и привързване на Лева към златото.
Забележете – целият резерв трябва да се обърне в злато, а не просто да се изтеглят 20 тона, дето имаме в Англия, и дето са 10% от резерва. Всичко трябва да се позлати – и то във физическо злато, съхранявано у нас (както направи Путин).
След тази операция, обаче следва по-сложното – необходима е серия от промени, така че поскъпването на златото да не доведе до разорение на икономиката ни. Т.е. необходима е сложна система от квази-мита и регулации, така че да се предотврати евтин чужд внос, ако левът тръгне да поскъпва (заедно със златото). За това малко хора у нас имат умения, а най-малко ги има в лумпенската школа на Възраждане.

Златният Борд не е идеално и не е лесно решение, но е най-малкото зло.
Предстои колапс изобщо на световната финансова система, и то не само заради Украйна и войната, и не само заради Еврото. А най-вече – заради световната икономическа война между САЩ и Китай. Пораженията ще са по-големи от тези в Украйна. И златото е убежището, което човечеството има от 5000 години. Старинно, но сигурно…

Това е реалността, ако искате вярвайте, ако искате – следвайте илюзии и откровени популищини…

Добри Божилов