29.03.2024

Смъртта на Горбачов няма как да не предизвика сериозни дискусии и обсъждане на всички нива, след като с неговата лична политика е свързан исторически ключов период в целия свят – разпадането на СССР.

Събитие, което безспорно е най-важното в края на 20 и началото на 21 век, събитие, което продължава да се отразява на живота на цялата планета и събитие, което има характер на световен фокус. За голямо съжаление на хегемона САЩ, съдбата на СССР и неговата основна държава Русия продължава да бъде център на световните събития и повече от 30 години се оказва фактор за развитието не само на бившите съветски републики и сателити, но на целия свят, на всички континенти.

По тази причина е невъзможно смъртта на Горбачов да не възбуди дълбоки ретроспекции и равносметки. Които според мен ще продължат с години.

Единствените, които имат право да обсъждат Горбачов, са тези, които живяха с него или на които неговото управление оказа пряк ефект. Това са Русия и Източния блок, в който влиза и България.

Западът няма право да го обсъжда, защото Западът просто го използва.
Следователно за мен са меродавни не реакциите и мненията на западните лидери и историци, няма значение те как са го виждали, как и кой се е снимал с него, кой се е срещал с него и прочие, има значение това, което неговото управление донесе в живота на хората, непосредствено подчинени на решенията му.
А такъв човек съм и аз!

Вчера обърнах внимание, че докато на Запад, но и на Изток в държавите подчинени на глобалистите, са леят сълзи и лицемерни слова, 90% лишени от исторически смисъл и съдържание, в Русия цари гняв и много консолидирано недоволство от Горбачов. Което към момента се изразява и във все още необявеното държавно погребение. Не е сигурно, че Путин ще му разреши такова.
И пак! Ако аз искам да знам историческите събития по ролята на Горбачов, руснаците ли ще питам или американците? Или Урсула?
Или може би Грета да питам.

Аз не отричам, че съветската система и социализмът тогава бяха в разлагащо се състояние и беше въпрос на време да се разпадне моделът на тогавашната система в Съветския блок. Но отричам главният извод, с който всъщност ни накараха да живеем – ЧЕ ПРОМЯНАТА НИ ДОНЕСЕ СВОБОДА, ДЕМОКРАЦИЯ И ПРОСПЕРИТЕТ. Не, не ни донесе тези неща, нито на Русия, нито на никой от блока. Донесе разграбване, колонизиране, промиване, обезличаване, разрушаване и разруха без аналог в българската история. И в руската!!! Днес знаем, че ни донесе подчинение на един тъмен модел и още по-тъмен елит от Запад. Което просто означава едно – Горбачов не си свърши работата! По този въпрос с Кидинджър сме на едно мнение.

Дали Горбачов е извършил това съзнателно или самият той е станал жертва на глобалната западна лъжа за просперираща демокрация, не мога да кажа, въпреки, че имам мнение. Това е работа на историците и историографията и то след време. Ще се изследва всеки камък, в това не се съмнявам!

Две са държавите, за които политическите решения на Горбачов имат историческо значение. Това са Русия и Германия.
Държави, които са фокус на целия 20 век. Основната геополитическа цел на ДД е никога тези държави да не се обединят и да нямат приятелски отношения! Цялата геополитическа архитектура на англосаксинския тъмен елит, който досега управляваше планетата, е изграден на тази основа. И Горбачов стана поредният важен лидер, който беше напълно пожертван в тази задача. Съзнателно или не.
Засега ГеаРусия, както я нарича Панарин, обединена държава Германия – Русия остава невъзможност. Това е причината за тоталното господство на англосаксонците над Земята. Че между Германия и Русия няма съюз и целта е винаги да не се допуска и един милиметър добро отношение между тях.

Управлението на Русия представлява списък от свръх съществени държавници. Дали са добри или лоши е друг въпрос. Акцентът е, че са много важни в геополитически план. И Горбачов е такъв, но и Путин е такъв.
И ето две интересни неща.

Първо.
Путин е свързан житейски и с Германия и с Русия. Той е поредния такъв германо-руски руснак управляващ най-голямата държава в света. И затова той е ужасен за Запада!
Защото съм забелязала, че особен сантимент има към Германия, дори в момента. Дори в момента! Затова в Германия има 100 американски бази, има Канцлер Пакт и има непрекъснати американски влияния. Докато Путин е на власт, Германия ще се гърчи под американския и глобал-либерален ботуш, това го запомнете от мен!

Второ.
Вчера Путин с едно изречение отново излезе десет обиколки напред пред всички. Никога не ме разочарова този човек!
Изрази съболезнования и каза, че не се е виждал с Горбачов от…….2006 година!
Туш!
Защото чрез това изказване Путин категорично отряза влиянието на вървящият с името на Горбачов западен политически и икономически ред на либерализация на живота. Отряза го! Путин, каквито решения е вземал за Русия, те не са били под влиянието на горбачовизма, това каза на руснаците той. Че е скъсал с Горбачова Русия. Че Мюнхенската реч от 2007 година, която е историческият възход на Путин като лидер и държавник на Русия, но и на антиглобалния ред, не е свързан с Русия на Горбачов, тоест на колаборацията на Русия със Запада и предателството на Горбачов към руския народ.

Предполагам, че тези думи на Путин са предизвикали остра диария в не една и две западни столици.

Аз ще оставя руснаците да решат как ще се отнесат с Горбачов сега.
Но няма да затворя темата, защото това, което преживяваме, е пряко свързано с решенията на покойния и поради огромната лъжа ние тепърва ще се изправяме пред болезнената реалност на най-голямата измама в история – за добрия и процъфтяващ Западен модел.

Анастасия Гешева