28.03.2024

Европейската комисия принуди България, включително чрез подкуп под формата на отпуснати пари от ЕС, да махне забраната за внос на украинско жито и някои други стоки от Украйна. Още веднъж този случай служи за илюстрация как в ЕС държавата ни няма суверенно положение и ако взема някакви решения, които са добри за нея и се различават от решенията на центъра в Брюксел, се отказва от тях. Което по същество е диктатура на Брюксел над нас. Иначе сме демокрация, знам.

Случаят е фрапиращ и по още един въпрос, жизнеутвърждаващия въпрос с членството ни в ЕС. Еврофондовете са легален официален мафиотски инструмент за изнудване и шантаж. Те са мафията! Икономически унищожихме всичко под диктат на Брюксел или по желание на родни предатели, които са на служба и заплата от Брюксел, за да може държавата са бъде държана в зависимост от еврофондовете. Именно те са източникът на цялата грандиозна корупция в България, която разцъфтя безпрецедентно след влизането ни в ЕС. Ето и сега, Брюкселският мафиотски клан, Брюкселското ОПГ нареди – вдигате забраната и ви даваме 100 милиона, да си харчите. Познайте в чии джобове ще отидат тези пари!

Просто модел.

Тази студена пролет се видя за пръв път контура на антиглобалистката структура на Земята, която се подготвя от много години и за която аз говоря непрестанно. Тя се оформя бавно и тепърва ще се изгражда, включително в движение, но тази година за пръв път се виждат формата и размерите и. Това са държавите, хората, организациите, геополитическите глобални центрове, които не приемат и не желаят англосаксонския ред, валута, култура, нрави и господство и най-важното – не желаят англосаксонския капитализъм. Антиглобалистката структура ще продължи уверено да се изгражда и да укрепва, в това няма грам съмнение. Размерите и са огромни, на 4 континента. Западът се свива до ЕС, САЩ, Канада, Австралия и Япония/Южна Корея. Много забележителна бележка. Британската общност, 52 бивши британски колонии, масово премина на страната на антиглобализма. С глобалистите се движат само Австралия, Нова Зеландия и Канада.

Наивно е да се мисли и да се правят анализи за войната така, сякаш Путин и Шойгу, или Зеленски и Мили ще оповестят по телевизорите кога, как и къде ще настъпват или контранстъпват. Войната на бойното поле е върхът на айсберга, под който текст невидими и неведоми за публика неща. Важна част от войната е хибридната и информационна част, което означава, че това, което се говори в публичното пространство се контролира и напасва за определени нужди. И се използват непознати досега прийоми за изненада. Който чака настъпление като досега, има да чака! И винаги ще е изненадан. Да не говорим за съпътстващите света процеси, които се отразяват на тази война, да не говорим за духовните такива. Всичко това е сбор от невоенни войни, които се видят постоянно и настъпват и отстъпват, контраатакуват всеки божи ден. Хибридната война е явление не за всеки ум. Тя е същинската интелигентност на човечеството в момента. И телевизиите служат само за фон на всичко това. Така че, нека да изоставим наивността. Всеки ден се пускат информации и от двете страни за заблуда. Реалната ситуация я знаят в цялостност само по върховете.

Анастасия Гешева