28.04.2024

Епилираният женомразец Радостин Василев отново е в брутална акция – този път срещу Илияна Раева, Весела Лечева и Корнелия Нинова. Като недодялан неврастеничен гамѐн, той не може аргументирано да изяснява спорни теми, не умее спокойно да дискутира – той знае само да обижда и да заплашва.

На улицата ли е израснал; мачкан и подтискан ли е; страх от изоставяне ли е развил или е с болезнено наранено мъжко его, та е толкова агресивен?! Все пак е от Плевен, а не от някоя дива паланка насред гората – може ли да е толкова невъзпитан?!
Ту е истерично превъзбуден, ту е смазващо подтиснат и отчаян. Полярни състояния – интересно, на какво ли се дължат?!

Радостин Василев предупреждава Илияна Раева, че има аудио и видео-записи с нея. А тя била ли е известѐна, че разговорите се записват? Не знам. Едва ли.

Това си е чиста проба рекет. Както казваше един олигарх: “страхуване”.

Радостин Василев е отклонявал поканите за среща на Татяна Дончева, през лятото на 2021 г., няколко пъти, докато я примами в кантората си на приземен етаж в жилищна сграда в Студентския град, за да я запише – аудио и видео. Случаят стана известен като “скандалът 500К”.

На 9 септември, в студиото на Сашо Диков, Радостин Василев обяви, че е записвал наши лични разговори по телефона, в които споделям случки и коментари за Бойко Борисов, Владислав Горанов, Делян Пеевски и Сотир Цацаров от времето, когато цялата държава беше изправена срещу мен, заради журналистическата ми работа.

Каква е тази перверзия? Какъв е този порив тайно да записва разговори – рефлекси на изнудвач ли притежава?

Публично и лично, Радостин Василев заплашва мен, Христинка Иванова, Весела Лечева, Илиана Раева, собствениците на спортен комплекс “Диана”; нарича страхливци тези, които не предадоха “Има такъв народ” – например, Иван Янчев, комуто обяснѝ, че ще го уволнѝ като областен управител на Плевен и Кирил Петков го сто̀ри през юни; написал е смс “страхливец” на Андрей Михайлов, понеже не се е отцепил от ПГ на ИТН; обяви по Нова телевизия, че сред събралите се на сбирка на ИТН в Плевен има “проститутки”, а във Фейсбук написа, че ги предлагат Тошко и Слави; по медиите определя бившите си колеги като “политически терористи”; нарече Корнелия Нинова, на която чинно се подмазваше и търсеше подкрепата й да стане министър – “маша на ГЕРБ и ДПС”.

Това за психиатър ли е или е за прокурор?

Болен ли е? Или е обществено опасен? Или и двете?

Докато беше министър, след негов сигнал, 8 униформени от ГДБОП нахлуха в дома на журналиста Цветан Фиков на 25 юли и го арестуваха, заради пост във Фейсбук с текст: “Радостин Василиев, само ще ти кажа! Не пипай Стадион “Септември”, че ще ти оскубя косъм по косъм гелосаната тиква!” (поводът: изгонването на тенис-клуб за деца). Месец преди ареста, Радостин Василев е изпратил заплашителен смс до брата на журналиста – Валери Фиков, с когото са съученици от гимназията в Плевен.

Радостин Василев написа два безумни поста във Фейсбук през септември, че ще ме “занулѝ”, заради моите разкрития за зулумите му като министър на младежта и спорта; изпратил е полиция в ресторант “101” да махнат снимките му с надпис: “The real owner”, сложени там, заради арогантното му нахлуване в заведението на 29 март, с крясъци: “Аз съм министърът, аз съм истинският собственик!” (понеже е обект под наем по договор с Национална спортна база).

Радостин Васил се изрепчи, че ще извърши граждански арест на бившия министър Красен Кралев; онзи ден написа, че са за затвора бившите министри Делян Добрев и Теменужка Петкова, нарича Бойко Борисов престъпник, каквито намеци правеше по-предѝ за Кирил Петков… Кой е той, че да съди?! Той самият трябва да отговаря как така по негово време са подписвани договори, частните контрагенти на които, сега връщат парите – 3 милиона лева, според министър Весела Лечева? Чий е джипът Мерцедес 400, който кара като министър и депутат, без да го е обявил в декларацията си пред КПКОНПИ? По какви критерии назначи за изпълнителни директори на БСТ и НСБ приятелите си от детинство Александър Тодоров и Венцислав Петков, известни от голите им съвместни снимки? Защо е давал на бившия си пиар в ММС и сегашен неотлъчен компаньон Кирил Веселински 14 400 лева от държавната лотария, а на приятеля си Крум Савов е осигурил договор за 24 000 лева? А стотиците хиляди левове за кантората на Лена Бориславова и кантората на приятеля му Велислав Йонев – защо са давани? Публично заклеймява ДПС, а пък се хвали, че е адвокат на ФК “Арда” на милионера Фуат Гювен, благодетел на ДПС.

Този самозван “борец срещу мафията”, бълнуващ да стане вътрешен министър, този използвач на държавата за лични цели … засега е недосегаем, защото има депутатски имунитет. Какво ли ще прави без него?!

… Петко Петков ми сподели, че се страхува Радостин Василев да не е записвал разговорите със сина му, докато е бил премиер, провеждани в собствения му апартамент. Той ми разказа как един ден заварил Кирил и Радостин в лабораторията им в биологическия факултет; попитал възмутено: аз шизофренично видение ли имам, ти не си ли същият, който искаше да вкара сина ми в затвора, сега защо си тук? На това Руди отговорил: Да, аз съм и съм много луд!
No comment.

Соня Колтуклиева