20.04.2024

ЕС иска да ни върне на власт Бойко, за да могат Заедно да продължат да си грабят!
На дебата предизвикан от Манфред Вебер в защита на Бойко Борисов в Европарламента тази смела жена, Рамона Стругару, депутат от Румъния, каза следното:

Има някакво недоразумение в заглавието на този дебат. Звучи като че ли някакъв героичен лидер от опозицията в държавата е бил незаконно арестуван докато се е борил за демокрация и правата на човека

Всъщност става дума за Бойко Борисов, бившият министър председател на България. Европейският парламент на осми октомври 2020 г. прие резолюцияза относно липсата на върховенство на закона и нарушения на фундаменталните права в България. Много от членовете на ЕНП гласуваха за нея. Цитирам една част: „Получени са множество сигнали за злоупотреба с европейски средства и корупция на най-високо ниво, за желанията на българите за справедливост, върховенство на правото и независим съд, за протестите срещу ерозията на демокрацията и всеобхватната корупция на всички нива и обвързване на организираната престъпност със самия министър председател. Край на цитата.

Г-н Борисов и неговата партия бяха на власт тогава.
Това ли е героят на опозицията, споменат в заглавието? Него ли се опитвате да превърнете в герой преди изборите? Следващият път мислете като гласувате.

Двойните стандарти вредят на всички нас. Но най разочаровани и обезверени ще останат българите.
Ако сега чрез този дебат се опитвате да избутате отново във властта Борисов и неговата банда, последствията отново ще бъдат за народа на България. И ние тук отново ще трябва да приемаме резолюции.

Светозар Съев