08.09.2024

След като вчера покрай изгорялото село Воден вътрешния министър чу нелицеприятни въпроси за работата на МВР, днес се случва следното:

Пожарът край село Воден отново се е разпалил.

Няма какво повече да гори във Воден, огънят се е насочил към село Крайново

За да няма среща с журналистите като вчера днес пожарът там се пази от … жандармерия. Каквото и да стане, няма да видите ни снимки, нито ще има свидетели като вчера, когато дори журналистите забелязаха, че никой не евакуира хора и че повече от 40 минути огънят е вървял към Воден, но никой не е работил за спасяване на селото.

Часове наред никой не знае какво се случва с хората в Крайново. Няма телефони и няма ток, няма достъп до селото. От радиостанциите на пожарната се чува, че пожарът се разраства, къщи горят. Оперативният щаб начело с министъра не дава информация! Главчев днес е бил близо до Воден, не е дошъл, прибрал се е в София, сега се очаква да пристигне в 22 часа.

ТЕЛЕФОНЪТ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НИКОЛАЙ КОСТАДИНОВ НЕ ОТГОВАРЯ. Телефонът му е изключен или няма обхват, може да е в зоната, но няма връзка. Никой не смее да свика брифинг днес да каже какво случва.

Присъстваме на поредния абсурден кошмар – пожар се охранява от жандармерия като никъде другаде. Целта в да не знаете какво става.

Калин Стоянов трябва да подаде оставка незабавно. Заради парите отпуснати за борба с пожари, заради бемветата, заради Воден и заради днес!

Мартин Карбовски