16.09.2024

Живеем в страната на чудесата, а София се управлява от клоуни! 🤡

Васил Терзиев, кметът на София, дава на прокуратурата структура, която му е пряко подчинена…🤯 Става дума за Столичен инспекторат. От 13 ноември 2023г. Терзиев управлява Столичен инспекторат. Смени му почти веднага директора. След 10 месеца се сетил (Терзиев), че имало корупция. Стига, бе! Повод за сигнала е разследване на Антикорупционния фонд, едно НПО, което все повече прилича на бухалка, а не на сдружение с идеална цел.

❗️В разследването новият директор, назначен от Спаси София, напоително обяснява за съмнения, проблеми, лоши практики. За десет месеца управление – толкоз. Основен довод за евентуална корупция е незаконен запис, който директорът направил със свой служител, докато говорят за трето лице. На принципа една жена каза… Буквално.

🤷‍♂️Така се оказва, че за десет месеца Терзиев не е разбрал какво се случва в структура, която му е пряко подчинена… Кой е бунакът сега? Ако Терзиев е знаел и е имал доказателства за нарушения, защо не е взел мерки досега – включително да уволни дисциплинарно провинение служители? Толерирал е лошите практики или въобще няма представа какво се случва в администрацията му?

Защо трябваше едно НПО да хвърли твърдения публично, за да се активизира обитателят на Московска 33? Прилича много на скалъпена акция, активно мероприятие. Ама много.

❗️По-интересно ще стане, когато лъснат разплащанията към почистващи фирми и обемите отпадъци за 2023г. и 2024г. Напомням, че за 2024г. няма план-сметка по чистота и се работи по параметрите от 2023г. Въобще темата с боклуците е много интересна. През 2025г. изтичат част от договорите, а обявени процедури няма. Органът, който следи за изпълнението и подписва фактурите за плащане е Столичен инспекторат. И още един детайл – Терзиев се хвали, че увеличил глобите по чистотата. Някой да му обясни, че това значи влошаване на услугата. Затова София става все по-мръсна, факт, който не може да бъде скрит от каквато и да е статистика.

🤡Клоунадата на Московска 33 продължава, а подозирам, че скоро столичани с камъни ще гонят Терзиев и подопечните му розови понита. 🦩🦄

Карлос Контрера