03.05.2024

Аз разбирам, че е естествено да ти крещят вкъщи, но защо, по дяволите, и от телевизора?!

 

Изключително изнервящо и досадно е да отвориш очи в събота сутрин, а от телевизора да чуеш истеричният спор на две лелки в приближаваща менопауза. Именно така се почувствах днес, когато видях на екрана г-жа Бонева и г-жа Хекимян, които разпалено спореха по любимата за всяка домакиня тема – детските ясли и бъдещето им у нас.

 

Едно време в детството ми леля Вера от съседния вход възпроизвеждаше в мен същия ефект, след като най-редовно в 8:00 часа започваше да тупа килима си върху лоста за набирания, докато само на три метра от нея съпругът й, чичо Спас, налагаше Москвича с чук, в опит така да реши последните проблеми на тази отдавна разболяла се машина.

 

Не ме разбирайте погрешно, аз от години съм приел истерията и крясъците като неотменна част от любовта и комфортния семеен живот, но се чудя защо, по дяволите, трябва и от телевизора да ми крещят?

 

Въобще, телевизионният продукт у нас, как да кажа, е малко странен…Андрея Банда Банда, например, щеше да изглежда перфектно в черно-бяла разкадровка. Убеден съм, че в нямото кино това изключително контрастно момиче щеше да бъде една голяма звезда.

 

Щото, когато събеседникът ти, който между друго е на не повече от 30 години, вземе, че ти каже в ефир, че е готов да се пенсионира в Халкидики, а ти от своя страна пък вземеш, че ококорено му отвърнеш: „Ама, ти имаш връзки в индустрията там ли?“, именно тогава човек започва да осъзнава, че enjoy the silence съвсем не е случайно парче.

 

И като казах “парче”, взех, че се сетих за Главчев – този Череп на ГЕРБ!

 

Аз лично мисля, че след като завърши премиерстването си в “служебния кабинет”, Главчев ще трябва да замине за Дубай. За да попива водата от пясъка след наводненията. Щото с толкова голема глава и респектиращ ум, единствено Сфинксът край Кайро би могъл да се опъне на този партиен деец от социалистическо-административен тип.

Абе, не знам кое ще ни убие първо – глобалното затопляме, глобална тъпота или глупостта от телевизора? Едва ли ще е ядрена бомба или гневът на млекопроизводителите, но като нищо може да е „Гласът на България“ или последната бизнес идея Киро Амфетата.

Аз не знам защо Асен Василев не вземе да се пренесе в Банкя при Бойко, а после двамата да сключат фиктивен договор за наем на къщата на името на Виолета Лорер. Ако някой ги пита колко плащат, винаги лесно могат да отговорят: „Не знаем. Питайте Влади Горанов“. А след това веднага да тръгне реклама на продукт, борещ се с руската пропаганда и вагиналната сухота.

Хубаво е да имаш телевизор. Но още по-хубаво е, ако той вземе, че извънредно спре, а на екрана се появи надпис: “Мозъкът на водещия изгоре, за повече информация четете в Тик-Ток или на личната страница на “Жени Хизбула”. Г-жа Бонева и г-жа Хекимян с радост ще отговорят на всичките ви тъпи въпроси.”

Васил Петев

www.mediamall.info