19.09.2024

От години твърдя, че нашите „десни“ са не само крайно леви според западната политическа координатна система, но и безкрайно невежи политически, дори когато са успели да се вмъкнат в политиката.

Пример. Президентът на Бразилия Лула да Силва е от Работническата Партия – крайно лява организация, изповядваща комунистически идеи, чиято емблема е червена петолъчка. Бразилия е член на БРИКС (първата буква от акронима), открито симпатизира на Путин и Хамас.

Днес българският „десен“ левак блее възторжено за забраната на X в Бразилия, което по същество е брутална цензура, оправдавайки го с „победа на демокрацията“ и „победа над фашизма“.

Ето толкова са глупави и невежи.

И тук се сещам за друго. Забелязахте ли как вече нашите „десни“ леваци обиждат опонентите си на „фашисти“? Само преди години, когато все още се изживяваха като автентични десни, обидата беше „комунист“. Е, вече не е. Тукашните уоук остриета заиграха по правилата на спонсора, а спонсорът се идентифицира като ляв, троцкист, маркузианец, неолиберал, глобалист, прогресист. На запад левичарите воюват с „фашизма“ в лицето на хората с ум в главата. Въпрос на време е ППДБ да се заявят като лява партия, вероятно ще го направят до 2-3 години.

И да, толкова са глупави и невежи.

Ирини Зикидис