29.03.2024

В края на месец май 2021 година изпратих писмо до тогавашния премиер Стефан Янев с настояване да бъде извадено от списъка на секретни обекти в ПМС 181 преградното съоръжение по южната ни граница, известно и като „Великата българска ограда“.

По-късно проведох и разговор с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, като му обясних, че разсекретяването на оградата ще даде възможност на журналистите да покажем в какво състояние се намира това съоръжение и да се разкрие зулумите при нейния строеж изложени в доклад на главния прокурор.

За съжаление това не се случи, а причините не бяха оповестени! В България политиците отдавна се научиха да засекретяват корупцията!

Най-важният ми аргумент бе, че разсекретяването на оградата поставя под напрежение трафикантите на хора. Трафикът на хора е един от най-кървавите бизнеси, който е пуснал пипалата си до най-високите етажи на властта.

Загиналите полицаи от Бургас са жертва преди всичко на прогнилата политическа система, която се интересува единствено и само от пари! Преди няколко години представихме в прокуратурата подробен сигнал за трафикът на хора по южната ни граница, с който бяха предоставени видеоматериали и номерата на камиони с тайници, в които са превозвани мигранти, но и до днес нямаме отговор по този сигнал.

МВР може да се справи с този проблем само с подкрепата на политиците, но как да стане, като голяма част от тях са зависими от мафията?

Димитър Байрактаров