01.07.2024

Става все по-гнусно след 2020 година, когато Радев вдигна юмрук срещу мутрите и площадът бе огласен с викове “Мутри вън!”. Днес мутрите са навсякъде в политиката, а моментът, в който без тях няма да има правителство – настъпи. Кабинетът на малцинството с първия мандат на ГЕРБ виси само на гласовете на шепа депутати от най-малката ПГ в парламента – тази на Величие. Гарантите на предната Сглобка – Трактора и Къро, бяха малко убити, да живее новият гарант.
Зад гуруто на тази група Ивелин Михайлов стои Евелин Банев – Брендо. От две години Банев се крие в България, защото има три присъди у нас и в чужбина за наркотрафик и пране на пари – 20 години в Италия, 10 в Румъния и 6 в България. Зад групата в парламента и Историческия парк стои гурото Ивелин Михайлов, който пък вероятно върти парите на Евелин Михайлов, в чийто холдинг “Хоум фор Ю” е съдружник. Вероятно в Историческия парк е скрита не толкова финансова пирамида, а финансова пералня за пране на наркопари. Само в този мръсен бизнес с наркотиците има норми на печалба от 700-800%, за които Михайлов говори свободно пред медиите, но нито Сашо Дикофф, нито друга мисирка го попита как, аджеба? Бухалките на ДПС и ГЕРБ от НАП начело с мускула Спецов вече забухаха по сметките и фирмите на Ивелин/Евелин и им наложиха запори, а още в петък гуруто на Величие Ивелин Михайлов хвърли бялата кърпа и обяви, че ще даде необходимите 6 депутати за ДПС и ГЕРБ, след като ги изгони и саморазпадне групата си.

48 часа по-късно босът на гурото Ивелин – Евелин Банев – Брендо изведнъж цъфна в затвора, за да излежи присъдата си, придружен от малък телевизионен екип от Бургас, за да документира влизането му в затвора и да го предпази от внезапна смърт зад решетките или пред тях, ако тези, с които има сделка, решат да се оърват от него. Брендо помни съдбата на Алексей Петров и знае как завършват тези, които си въобразяват, че правят големи политически сделки на гърба на ДПС и ГЕРБ. Важно е да се знае, че покрай своите бизнес начинания и връзки със службите Брендо има дълбоки контакти и взаимоотношения с градските жълтопаветни либерали и се очаква да осигури гласове в парламента и от тяхната група за кабинет на малцинството. Така Брендо ще се откупи образно казано пред новите управляващи., осигурявайки им резерв в парламента. За създаване на кабинет е възможна и играта с кворума и избор с под 121 депутати, така че е възможно да има и една дузина “златни пръсти” под формата на отсъстващи депутати. По липсващите пръстови отпечатъци ще ги познаете.

Как ще завърши този подсериал на голямата латино класика “Наркос” е трудно да се каже, но със сигурност може да се предвиди каква е сделката. А тя е следната – Брендо се надява да излежи всичките си присъди в България, за което решението ще бъде на Съда, щом го сезират неговите адвокати. Ако съдърт реши присъдите на Брендо да се кумулират в една, тогава от 36 години общо Брендо ще лежи половината, които в български условия ше се стопят още наполовина, а накрая ще го пуснат след 3-4 години, които ще е излежал кой знае къде. Именно това решение на съда е обещано на Брендо.

BNEWS научи, че Брендо се е сдобил с резонна болнична диагноза – развил психиатрично заболяване – биполярно разстройство, което се лекува с големи дози литий в домашни условия и извън стресова среда. Литият прави човека буквално на парцал
Което означава, че Брендо ще полежи в лудницата, а после ще си почива вкъщи или в луксозните си комлекси по морето. В замяна ще осигури необходимите гласове, за да мине кабинетът на малцинството на ГЕРБ.
Как Западът ще приеме подобен кабинет и как ще се отрази на неговия имидж славата на наркобоса Брендо от Маями и Колумбия до Киев, Украйна оставяме на вашето въображение.
Ето и коментара на Стоян Тончев, разследващ журналист от Либерта.БГ:

Брендо най-вероятно ще изтъргува парламентарната си група, за да си оправи годините за изтърпяване зад решетките в България.
Но не това е най-важното!
По-важното е, как го виждат ГЕРБ и ДПС това правителство, с партия на Брендо в него – обявен в половин свят за мафиот, и какъв знак ще дадат към международните ни партньори?

bnews.bg