19.04.2024

Калина Андролова

Реших и аз най-после да видя какво толкова значително е написала Лена на страницата си, че цялата държава това обсъжда.

Зашеметително е да наблюдаваш над 3 хиляди души, които искат и вярват, че Лена може да е премиер. Нашият народ заслужава хищниците, които покълват на почвата на съвкупната глупост.

Хищниците нямат емоции, те прибират, нанасят щета и продължават. Психолозите го наричат „плосък афект“. Съвсем невъзмутимо представителите на ПП запретнаха ръкави да опустошат държавата без грам отговорност, без нито секунда усещане за вина какво ще понесе нацията след тях.

Хищниците не могат да различават правилно от неправилно. Те работят и мислят в диапазона „бърза полза“. Манипулирането на другите е основно умение за хищника. Защото той заблуждава, източва, изчезва. България дълго и ярко ще помни ПП. Особено пък, ако се върнат във властта отново, за да си довършат задачите, както те се изразяват. Няма такъв брутален куклен театър!

Мислех си, че откакто си затворихме блоковете 3 и 4 на АЕЦ без причина, откакто направихме най-крадливата и некадърна приватизация на държавните активи и така създадохме най-неграмотните и културно най-бедните бизнес елити, откакто деградирахме образованието до степен, че излизащите от университета да стряскат с граматическите си грешки, откакто дадохме медиите, телекомуникациите и някои важни концесии на външни „наставници и контрольори“… мислех си, че нищо невменяемо вече не би могло да ни се случи, и, че да, мизернички сме, но поне вече не сме чак толкова безобразно глупави… Уви, жестоко съм се лъгала.

Явно съвкупното понятие народ не може да трупа опит. Опитът е категория на личното знание. Всяко поколение трябва да преживее своята груба измама, трябва да аплодира своите нови хищници, трябва да осъзнае своята обществена загуба.

И, точно, когато се раздели с лековерността си, да посрещне хищниците на своите деца… На това някои му викат кръговрат.

При нас повече прилича на Брауново движение. Нищо, голямо нищо, по-малко нищо, очакване за нещо и накрая пак нищо.

Калина Андролова

Facebook