20.09.2024

Елена Гунчева - Гривова

Защо не смятам вендинг автоматите за лекарства за удачно решение?

Проблемът е системен, а не конкретно за лекарствата. Хубаво, ще сложим вендиг автомати за лекарства. После за хранителни продукти. За образование. За живот…

Държавата Е АБДИКИРАЛА от повечето населени места. В много градове и села няма лекар, медицинска сестра, аптека, училище. Няма дори здравна служба. В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 21 ВЕК! България – член на ЕС! Да напомня ли, че когато беше лошият социализъм, нямаше село без здравна служба и аптека? Че навсякъде имаше лекари и медицински сестри, имаше и фелдшери.

Колко болници затворихте?

Колко лекари, сестри, акушерки изгонихте?

Колко здравни служби по селата затворихте?

Колко аптеки затворихте?

Сега аптеките са не места за закупуване на животоспасяващи лекарства, а търговски пунктове. Важна е печалбата, а не здравето. Затова и няма по малките градчета и села – нЕма кинти за собствениците от тая работа. Затова и по много градове няма денонощни аптеки – отново заради кинтите.

Държавата ни се превърна в гнусен търговец. Търгува с живота ни, със здравето ни, с децата ни, с образованието. С бъдещето ни.

И вместо да решим кардинално проблема, се радваме на някакви вендинг автомати за лекарства!!!

Значи държавата закрива здравни служби и аптеки, а ние трябва да се радваме, че все пак ще се продават лекарства от автомати.

Бе ние идиоти ли сме!?!

Елена Гунчева-Гривова