19.04.2024

Няма да платим, няма да платим, докато не се вразумите
Келнерите станаха ли по-учтиви с вдигането на цените – не!

Убий простака с мълчание, ще се окаже една съществено актуална приказка. Само че убийте простака чрез стоката му, която се е вдигнала толкова много пъти, че ти се иска да крещиш. Убий цените на таратора, шопската салата и други нередно поскъпнали блюда по Черноморието, за да откажете чорбаджиите им повече да правят така. Откажете се от скъпите пържени картофи с ужасно солено сирене, откажете се изобщо от тежки храни, които ви пробутват, докато уж сте отишли да си починете.

Робският раздел в мозъчното пространство на нашенци обаче е така добре упоен, че протест няма. Има само съгласие. Доволното, зловонно съгласие, че колкото и да стане хляба, краставицата и черешите, ние ще си ги ядем. Извън финансовата страна на въпроса, вижте се колко сте дебели. Течете отвсякъде, без оглед на това естетически и здравословно ли е.

Повечето от вас не плащат никакви данъци, парно и сметки, с надеждата да ги избегнат, но са щедри са кефа на стомаха си.

Ще има ли високи цени без потребление? Няма. Няма да има, ако дори престанете да ходите на ресторант, а да си организирате красиви спонтанни събития по домовете, да си наемате парти пространства с цел купонясване и обмяна на емоции. Така ще включите съпругите си в готвенето, а децата в почистването, приятелите си в доставките и то не на цени дори от квартален хранителен магазин.

Ако пък сте добре финансово, радвам ви се, но така храните една твърде неблагодарна биволица, какъвто е ресторантьорския бизнес. И тази биволица вместо да мучи признателно, ще те стъпче при първа възможност. Келнерите станаха ли по-учтиви с вдигането на цените? Не! Просто останаха прости, арогантни, говорещи на ТИ, неспособни и нерелевантни на никакви новости в бранша. И вие ще им плащате щедър бакшиш? Сори, майна, ама аз бих ги отминал. Като не искат да се научат на майсторлък и маниери в сервиране и поведение – да си броят стотинките.

Някой ще каже, че не може така безсърдечно да се подхожда към обслужващите. Да им се даде време да се научат, да отработят малко професионализма си и прочие. Съгласен! Но нека тези, които се обучават да не бъдат основен персонал, както и да имат табелки с надпис „Обучаващ се“. Ще бъде много по-лесно да си снизходителен, а професионалистът келнер да вземе бакшиша. Иначе става една – поръчваш на едногова, идва втори, третия сервира докато си пише по телефона…

Има ли всъщност школи за обучение на персонал? Кой ги обучава? Обучен ли е самият той? Обучението как да направим клиента щастлив ли е, или как да му разсмръцафръцаме настроението срещу неговите пари? Тарикатлъкът още ли е на мода в ресторантьорството? Подхилкването, надменността, говоренето на ТИ, гледането като бизон, пуфкането и пафкането ако не им изнася… Да платя ли тези високи цени за провалената си вечеря, опит да бъда унизен, засегнат, да платя за покварата…Не! Не! И не! А вие, защо плащате, моля ви се?

В галерия „Нирвана”

Младжов с поредна успешна изложба

Пъстроцветен взривяващ поп арт привлече вниманието на ценители в столичната галерия Нирвана, известна като един от най-престижните арт центрове у нас. Поп арт портретите, сътворени от Боян Стоянов, известен като the Notorious painter, изпълниха с лица на известни личности галерията на Ники Младжов, прочута с експозиции както на утвърдени имена в света на изкуството, така и на млади талантливи автори. Изложбата „Faces in the mirror“ бе открита едновременно с изложбата на Танер Мерт „Съновидения“. Боян Стоянов, който е успешен автор и картините му са в частни колекции в Ню Йорк, Париж и Санкт-Петербург, ще дари 20 процента от приходите от изложбата на деца в неравностойно положение. Танер Мерт изненадва с характерната за Сьора техника – поантилизъм.

Fashion idol

Малан Бретон

Добре дошъл в „клуба на одобрените“ на британския дизайнер Малан Бретон. Той сам прави костюмите си и с това се доближава до правилото, че ако нещо не можеш да намериш другаде, направи си го сам. На елегантно парти в лондонския клуб The Lansdowne, Малан показа тази комбинация от бяло и розово, придружена с бижута, също по негов дизайн. Повдигнатите рамене показват, че тази мода ще се завърне много скоро. Смятам, че е така, защото милионите последователи на Бретон следват линиите на модата, които от десетилетиечертае. Десенът на костюма наподобява четката и багрите на Писаро и Сьора, гледани през лупа. Особено наподобяват Сьора – създател на поантилизма и повлиял много на френската рисувална школа.

Светско събитие

Лейтенант Грубър на български обяд в Лондон

Официален обяд за обявяване комитета на Британско-българския бизнес бал в Лондон се проведе в частен клуб ROSL. По време на обяда бе вдигната наздравица за България и бе обявена датата на бала, който ще се състои на 12 октомври. Британската столица вече 10 години домакинства благотворителното събитие, което набира средства за различни каузи. За почетен председател на тазгодишния бал бе обявена Ребека Риофрио – президент на британското парламентарно общество за мода, изкуство и спорт. На масата, на която бяха поставени българското и британското знаме, присъства Нейно кралско височество принцеса Катарина. Тя е племеница на покойния съпруг на Кралицата на Великобритания принц Филип. Сред гостите бяха още актьорът от „Ало, ало” Гай Сайнър, бизнесменът Ерик Дийърдорф, моделът Карло Бейкър.

Автор: Лорд Евгени Минчев

https://trud.bg/

Евгени Минчев е български PR експерт, бизнесмен, реалити звезда, шоумен, предприемач, поет, певец и писател

Евгени Минчев PRевърна таланта си да комуникира с богатите и известните в успешна кариера, където се срещат бизнеса, славата и новите възможности. Минчев и неговият екип създават благоPRиятни възможности за своите клиенти, сред които фирми и личности със стабилен оборот и доходи. Евгени Минчев работи на тримесечен или годишен…

pogled.eu