05.10.2024
1696744550-clipboard04

Над света тегне съвсем реална опасност от нова световна война. Защото има народи, които смятат, че са над другите и не различават добро от зло. Украинците решиха, че могат безнаказано да убиват руснаци, руски деца и жени в Одеса, Донецк, Хеброн. Решиха, че могат да палят живи руски войници на кръстове. Решиха, че най-големият престъпник Бандера, от когото дори нацистите са се отвращавали заради садизма му, е герой. В Израел е същото. Израел не разреши да има свободна държава Палестина. Израел не разрешава палестинците да живеят в родната си земя. Израел не разрешава палестинците да работят в Израел без разрешение. Израел разрушава училища и болници в Газа с нелепи оправдания, които могат да минат само пред техни съмишленици и пред умствено увредени.

ООН беше решило да има Палестина. Къде е Палестина, Израел? По кой закон ваши войски влизат в Ливан – една независима държава? По кой закон бомбардирате чужди държави и избивате политически лидери?

Изключително притеснително е, че и в САЩ и в Израел лидерите не са съвсем редовни откъм психика. А само луд човек би насърчавал една война, която няма да има край. Представете си само какво би се случило при сериозна война в Близкия изток? Представете си милионите мигранти, които ще дойдат в Европа, включително в България. Представете си как войната като зараза ще плъзне и ще се съедини с войната в Украйна. Защото тези, които подкрепят Израел, подкрепят и Украйна и обратното. Защо ли?

Жертвите на Натаняху и Байдън вече са стотици хиляди. И в безумието си ще въвлекат целият свят във война. Само си представете дори една от страните да използва ядрено оръжие, какво може да се случи. Тогава няма къде да се скриете в лъскавите си имоти и коли. Живот извън планетата няма, а вие дори нея поставяте в риск.

И ООН и Съветът за сигурност, и Международният съд в Хага са беззъби и безгласни, подчинени на САЩ организации. Няма сила, която да спре бесовете. Освен осъзнаването на опасността и общото противодействие.

Аз подкрепям Палестина.

Аз подкрепям Иран.

Аз подкрепям Русия.

Аз подкрепям всяка държава, която не иска да се подчини на САЩ и на Израел.

Аз подкрепям свободата и мира!

И да напомня на евроатлантиците, че България през 1988 година признава Палестина като държава.

Елена Гунчева-Гривова