27.09.2024

За кого е нагласен конкурсът за секретар на Столична община? Алармирах, че процедурата стартира тихомълком и с голяма вероятност е пусната за определен човек – жена.

На конкурса се явяват двама души – г-жа Я. Георгиева и В. Георев. Работата е нагласена за г-жа Георгиева, която със сигурност ще бъде избрана за секретар на Столична община, освен ако Терзиев не се уплаши и не прекрати конкурса.

Г-жа Георгиева се появява в Столична община в началото на 2024г. Според данните първо на граждански договор. Тя няма никакъв административен опит в местната власт, но получава задача да изготви предложение за преструктуриране на СО, т.е нова структура на администрацията. Точно така е и задачата на обявения конкурс- кандидатите трябва да представят писмена концепция с тема преструктуриране на СО. Случайно?

Изведнъж от граждански договор г-жа Георгиева е назначена за и.д. директор на дирекция Климат, енергия и въздух… Питам се на база какъв опит, компетентност и минимален изискуем ранг за заемане на тази длъжност?

Всички пътища и взаимовръзки водят до сегашния секретар на Столична община – г-жа Адриана Попова. Тя също заема длъжността по втория начин, според мен незаконно поради липса на минимален изискуем стаж в администрация и ранг. Предимството й е, че е съдружник в търговско дружество с Иво Прокопиев.

Понеже ситуацията стана публична и неудобна чрез нагласения конкурс в момента се цели рокада. Кръгът около Прокопиев да постави свой човек на поста, а задкулисно да дърпа конните. Така практически ще си имаме секретар за лице и секретар в сянка (г-жа Попова).

Затова и питам кмета Терзиев защо допуска това!

Резултатът от процедурата ще покаже дали съм прав. Това ли е честното, прозрачно и почтено управление на София? Ще прекрати ли Терзиев конкурса? Защо не са включени общински съветници от всички групи в СОС в комисията? С какво Прокопиев държи Васил Терзиев?

Въпроси, въпроси… Чакаме отговори!

Карлос Контрера