27.09.2024

За некъпаните с любов:

Наскоро се срещнях с мои познати швейцарци и къде на майтап, къде на сериозно, започнахме да си споделяме какви мерки за икономии въвеждат в страните ни нашите правителства, че на гада Путин да му е зле.

В тяхната богата и добре уредена европейска държава препоръчвали да се къпят по двама, че да пестят. Съпругът съвсем нямал нищо против, но жена му изкоментира, че е неприемливо, защото той се обливал „по цели 15 минути“, а тя такова разхищение не можела да понесе (да поясня, че семейството има десетина милиона суха пара, имоти по цял свят и пр. ….). Мъжът вика, „дреме ми на швейцарския, ще се обливам по колкото си искам! А, тая, мойта, к’во прави? Пуска крана 10 секунди, затваря, слага си шампоан, пуска пак за 10 сек. и туй то! Тялото не го сапунисва, защото се измивало от стичащия се шампоан. Че и се къпе само веднъж седмично, та вече почна да смърди!“.

Забелязвате ли, че само оядените народи не се къпят? Аз, беден и мислещ, некъпан не познавам! В Куба, въпреки, че 90% от населението е бедно, се къпем по 3 пъти на ден – преди тръгване на работа/училище, след прибиране и преди вечеря. И когато европеец влезнеше в автобуса, шофьорът на висок глас обявяваше, „господа, тук е Куба и се къпем!“.

Мария Нордел