16.09.2024

“За пореден път искаме да алармираме за лъжите, които разпространява ръководителят на партия “Възраждане” – Костадин Костадинов!

В свое изявление той лъже, че се подготвя коалиция между ВМРО и “Величие”, за да се явят съвместно на изборите.

Заявяваме твърдо, че в това няма грам истина. Въпреки това ние смятаме, че ВМРО е свършила много повече от “Възраждане” за българския народ и култура и доказателство за това са стотиците издадени книги от тях, поставени паметници и много инициативи, в които са дали свои средства в името на народа.

Втората лъжа, която разпространява в същото си изявление е, че на протеста пред Народното събрание

срещу унищожението на предприемачеството в България от “Възраждане”, ГЕРБ, ИТН, ПП-ДБ и ДПС са участвали 200 човека. Това е непризнаване на усилията на много българи, които са дошли да изкажат правото си на свободен глас и тяхното определение като “служители” на Ивелин Михайлов е отвратително принизяване на българските граждани.

И на последно място е лъжа определянето на “Величие”, като американски проект, защото именно “Възраждане” работят с “евроатлантиците” от ГЕРБ. Събирането на “Величие” и МЕЧ е върхът на тези лъжи, защото ценностите на двете партии не съвпадат.

Съжаляваме и истинските симпатизанти на “Възраждане”, които искат силна, честна и справедлива България, защото носят срама от действията на техния ръководител. Знаем, че идеята на тази партия и техните привърженици са различни от водача ѝ.

Молим ръководителите на партиите в България да бъдат пример за населението, а не да унищожават вярата на народа в политическата ни система!”

/изявление на П.П. Величие/