19.09.2024

Елена Гунчева - Гривова

Знаете ли защо след края на Втората Световна война България не е чак толкова много ощетена, както са други съюзници на Райха? Защото тук има съпротива. Защото нито един български войник не отива на Източния фронт. Защото има партизанско движение и обществена съпротива срещу съюза с нацистите.

Сега осъзнавате ли колко е важно днес да не мълчим? Да се съпротивляваме на безумието, в което ЕС и САЩ ни въвличат. Ако безропотно се примиряваме, вече никой няма да ни защити. Великобритания винаги е била враг на България. САЩ обичат само себе си и парите. Държавите в ЕС също са с негативно отношение към България. Кой ще ни защити?

Осъзнавате ли колко е важно днес, тук, сега, да казваме високо и ясно, че не сме съгласни с евроатлантическата политика на правителството? Осъзнавате ли колко е важно да се съпротивляваме? Осъзнавате ли какъв е залогът?

Русия вижда действията на правителството ни, които са враждебни. Вижда как изпращаме подарените от Русия на България оръжия на Украйна, за да бъдат използвани срещу руснаци. И не вижда българският народ да се съпротивлява срещу това. Разбирате ли колко е важно да има баланс? Да показват хората, че не са съгласни да сме враг на Русия?

Днес, тук и сега е нашият избор. Много от вас ги е страх. Да загубят работата си, комфорта си. Разбираемо. Но, както казах и по-горе, залогът е много голям. Бъдещето на България. Бъдещето на децата ни.

Защото, ако започне тук война, вече никой няма да може да се скрие в уютната си кочинка, да си сложи хартиен плик на главата и да слуша новините, че няма нищо страшно!

Елена Гунчева-Гривова