08.07.2024

„Дума дупка прави ли?!“ – пита риторично кандидатът на Народната партия за депутатин Ганьо Балкански в култовия сюжет на Алеко Константинов „Бай Ганьо прави избори“.

100 години по-късно се чудим дали поредният запис между двамата хубавци от ПП, в който става въпрос за торби с „незаконен кеш“ за телевизиите, в който се спряга дори името на първото лице в държавата – президента Радев, ще направи най-сетне дупка в очите на правосъдната система. Няма ли някой прокурор, полицай или каквото е останало от тези институции, чиято съвест да му припомни, че трябва да се сложи край на тези безобразия по изборите. Пък да прибере на топло участниците в това оперативно мероприятие.

Откакто се появиха пепетата с „новия си морал в политиката“, по нещастните ни глави летят невероятни записи за далавери, и вместо да се повдигат обвинения, пепетата се издигат на възбог по върховете на държавата.

Какво още не е известно за изборния процес и неговите печални герои, че да не могат полиция, прокуратура и съд да сложат ред? За какво ни заливат с контролиран теч на записи от разни тлаки и седенки с поредното доказателство как се купуват медии и избори? На отвратената публика е ясно всичко. Включително и защо точно сега. Не е ясно само едно – има ли край тая Бай-Ганьовска сага по изборите.

,Нора Стоичкова

duma.bg