29.03.2024

След поредицата от инциденти със и без смъртен изход, предизвикани от пияни и друсани шофьори, се затвърди дълбокото ми убеждение, че трябва да има светкавични и тежки наказания с цел опазване на обществото от тези изроди. Да, точно изроди. И няма да се извинявам, че съм лекар, а ги наричам така. Даже и зависимите. Защото всеки носи отговорност за това как боледува.
“Войната по пътищата” отдавна не е метафора, а гадно и болезнено ежедневие у нас.

Избиват ни безобразници, които пият, друсат се и после години наред въртят номера в съда с пасти да зъби, вода за уста или “не помня, отвлякоха ме”. И получават смешни присъди. А са УБИЙЦИ!!!!! УБИЕЦЪТ Стависки, УБИЕЦЪТ Кристиан незнамсикой, УБИЕЦЪТ Семерджиев и още хиляди знайни и незнайни “герои на алкохолния и наркотичен труд”. Тези УБИЙЦИ затриват невинни хора, зачернят семейства, опустошават животи. Те са УБИЙЦИ! И за тях трябва наказанията да са светкавични и тежки! В много случаи те са абсолютно безполезни за обществото психопати, от които то трябва да бъде пазено!

Помня, че преди няколко години разни “специалисти” ни промиваха мозъците, че имало разлика между употребил и повлиян.
НЕ, НЯМА!!!! Това го твърдя от позицията си на психиатър от 30 години. Това, че не осъзнаваш, че не си Батман, когато се мислиш за такъв под влияние на алкохол и дрога, не означава, че не си повлиян. Да, това са все психотропни вещества, т.е влияят на психиката и мозъка, да, в много от тези изроди особена мозъчна дейност няма, но все пак явно структури, на които да влияят дрогата и алкохола има, щом ходят по права линия и не си опикават краката. Така, че филм ”пих и се друсах, но не съм повлиян НЯМА”!
И марихуаната е ДРОГА!!!!!

Твърдо против съм проверките да са на акции. Това трябва да е ежедневно, ежеминутно и ежесекундно.
Като гражданин имам право да искам да не умирам от пияни и дрогирани идиоти, имам право да искам за себе си и децата си ПРАВО на живот!

Цветеслава Гълъбова