19.09.2024

Може да бъде изображение с 2 души, рентген, болница и текстово съобщение

Лекарите-радиолози във Великобритания са задължени да питат мъжете дали са бременни, преди да ги снимат на рентген.

Целта според ръководството на британската здравна служба е “да защитят приобщаването“ на транссексуални, небинарни и интерсексуални пациенти без предразсъдъци.

„Съгласно новите правила радиолозите в Обединеното кралство трябва да питат пациенти на възраст между 12 и 55 години дали са бременни, независимо от техния пол, преди да извършат рентгеново изследване.

Нововъведението идва след инцидент, при който трансджендър мъж (бел. р. жена, която взима хормони, за да изглежда като мъж), който не знае, че е бременна, се подложи на компютърна томография.

Здравните специалисти се насърчават да бъдат приобщаващи и да полагат специални грижи за транссексуални, небинарни и интерсексуални пациенти без предразсъдъци.

Много често мъжете просто напускат кабинета след задължителния въпрос, а жените започват да плачат, когато лекарите заговорят за бременност, отбелязва “The Telegraph”.

—-

Предлагам спящите да се събудят и заслепените да прогледнат – става дума буквално за терористична идеология, която се налага силово от власти и институции, и чиято цел е разрушение на фундамента на човешката идентичност.

Александър Урумов