29.03.2024

ДБ: Посещението на руския митрополит Антоний е нарушаване на националната ни сигурност, ДАНС да се намеси (Actualno. com).

Демократична България счита това посещение за нарушаване на националната сигурност на страната и за това призоваваме ДАНС да предприеме всички необходими мерки във връзка с посещението у нас на митрополит Антоний, заместник на руския патриарх Кирил, като едновременно с това призоваваме да бъде наложена ограничителна мярка за недопускането на митрополит Антоний на територията на България, вземайки предвид обстоятелството, че заради войната в Украйна Русия включи България в списъка с неприятелските държави“, призовават още от Демократична България.

Ето на това му се казва извратен произвол.

Произвол е, когато мръсно и потайно, една специална служба е принизена и доведена до положение да изпълнява поръчки, да угажда на користните интереси на дадена политическа структура (на тесните амбиции на даден политически и икономически фактор), в резултат на тотална нравствена, духовна и интелектуална деградация на обществото.

А извратен произвол е тогава, когато подобна дейност се оправдава от дадена политическа сила и за нея се призовава открито.

На никой ли не му прави впечатление, че подобен произвол може да доведе до неизлечимо заболяване и до патологични последствия, за които, все по-ясно се вижда, че не само Хитлер е мечтал.

Призоваваме да бъде наложена ограничителна мярка за недопускането на митрополит Антоний на територията на България„, цепят се патетично в експертността си политиканстващи съдии.

Да, уважаеми дами и господа, налагането на запрещение за влизане в страната на чужд гражданин може да бъде изпълнено, по закон, от ДАНС, с подпис на председателя на Агенцията и не подлежи на обжалване.

Въпросът е с какво ще бъде мотивирано това предложение за налагане на запрещение.

Няма да коментирам кога, защо и как се използва този способ на контраразузнаването, но категорично може да се каже, че в този случай той е абсолютно неуместен.

Послушници за подобно изпълнение винаги могат да се намерят, още повече сега.

И за да се угоди на някои фактори от ДБ, за да се засвидетелства още повече евроатлантическата ни ангажираност и лоялност към чужди сили, жадни кариеристи за израстване в службата направо могат да наложат запрещение не за пет, а за десет години.

В случая, размахът на глупостта няма никакъв проблем да достигне до там, че запрещението да се наложи не на духовно лице, а направо на православието.

Оформете го с едно ЕГН това православие, този бодлив трън в очите на Запада и направо го експулсирайте, охранявано от НСО и от СОБТ едновременно.

Нали един евроатлантик го прати да върви на … Тежко ми е да го произнеса.

Вече сме по-големи съдници от Запада в предизвикания, не от тях, разбира се, сблъсък между два православни народа.

Единият го упрекваме по волята на евроатлантическите ментори, другият го въоръжаваме, пак по тяхна воля.

Не се задоволяваме с това, че не радеем за собствената си душа, а развращаваме и душите на други.

Верни на подобна кауза, защо да не въведем ред и в православието.

Ами да, нали ние сме го дали на тази Русия.

И четмото, и писмото сме им дали.

Ние … не друг.

Затова ние ще съдим, не Господ…

Тъжна, продажна картина, ридаеща тихо в плача си на Никулден.

Вълнението на страстта развращава незлобливия ум.

Особено, когато някои господа услужливо манипулират съзнанието на хората и недостойно намесват мръсотията на политиката с чистотата в мисията на  православието.

Винаги съм смятал генерала в политиката за храчка върху пагона – продажба на чест за корист от хвалебствия и пълни джобове.

Генералът е генерал другаде, не му е мястото в политиката.

Все повече се уверявам в това.

Всичките ни властимащи са обградени от съветници, от комисии, експерти, особено по въпросите на националната ни сигурност.

Въпросът е каква би могла да бъде експертността на тези, които никога не са се отличавали с оперативен интелект, достойно поведение и прецизно свършена дейност, в полза на националната ни сигурност.

Наоколо става все по-пълно с генерали, нагодили се да бъдат маршали в тщеславието си, а слепи за низостта си.

Казано е, че не малка опасност дебне онзи, който е поставен да се грижи за стадото, ако против волята на Пастиреначалника употребява за зло управлението на паството.

Защото, както е писано, „силните ще бъдат силно мъчени (Прем. 6:6)“.

Настъпват Коледни и Новогодишни празници.

В молитвите си българските, украинските, руските духовници, целият православен клир, ще се моли за мира и благоденствието на всички миряни, даже и за тези, които налагат запрещения…

Ако намерим сила, морал и разбиране, подобни на тях да бъдем и ние,  защото светиите ще съдят света, не прищевките ни, нито пък „експертите“, било по национална сигурност или по православие.

„Не знаете ли, че светиите ще съдят света (1 Кор. 6:2)?“

Защото те, когато са били в земната ни шир, подобно на нас, са угодили на Бога, а ние постъпвайки лукаво, нямаме мяра в разгневяването Му.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

afera.bg