19.09.2024

Изключително смешно е как цялата политическа „класа“ се разправя за един министър. Още по-нелепото е, че спорът е персонален. Да не бъде Калин Стоянов. Борисов се кри дни наред, оглежда се зад храстите, днес събра смелост да се изока и той. До вчера го бранеше като орлица. 😃

Президентът избра за кандидат за министър-председател човек, с който не може да се разбере за един министър…Нелепо. ППДБ квичат нещо там – кой лансира Калин Стоянов първо за БОП-а, а после за министър? Не бяха ли Рашков и Промяната? Сега пищят, ами не е сериозно.

Ако проблемът беше само в персоната, отдавна да са се разбрали и да са го сменили. Дали ще е Калин, Калоян, Христо или Иван – няма особено значение. Министърът е политическа фигура, оперативно важният е главният секретар, през него минават разработките и оперативната информация. Като на Радев, ГЕРБ, ППДБ им е чак такъв проблем конкретно Стоянов, да седнат да се разберат и да го сменят (включително още докато е Главчев). Проблемът не е само в личността, проблемът е кой да командва МВР, за да смени и командирова началниците от РУ нагоре. Ето там не могат да се разберат, защото явно всеки плете собствена мушенгия, ако му се падне от зара…

В крайна сметка нека Президента свика консултации и парламентарните сили да посочат една професионална фигура за вътрешен министър. И да се върви напред, ако може. Цялото това сърдене и истерии са контрапродуктивни. Нелепо е.

Не чух и друго – кого конкретно предлагат на мястото на Стоянов? Не го чуваме от нито един от сърдитковците. Защо? Те казват – да не е тоя, добре. А кой да е?

На консултациите при Президента не се чуха никакви предложения. Щом драмата е чак такава, нека Радев да свика консултации утре и да се излезе с формула, ако щете с друга кандидатура. Да се направи тоя компромис и да се върви напред. Стига вече хаос и безсмислени брътвежи. Не може повече да се продължава по тоя безотговорен начин. Просто не може.

Карлос Контрера