16.09.2024

Изкуствено създадените малоумни възрожденски каузи:

1. Битката за лева – левът засега ни е национална валута, в близките десет години така или иначе няма да отговаряме на икономическите условия за приемане на еврото и това възрожденци много добре го знаят. А и да приемем, че не го знаят, въпросът за референдум предпостави отхвърлянето му.

2. Паметникът на Шипка ще бъде разрушен. То бяха клетви, лайфове, снимки с оградки, полемики и речи как ще бъде затрит този български паметник. Оказа се, че ще правят ремонт, а възрожденци млъкнаха и повече нищо дори не споменаха за Шипка.

3. Трети март няма да е национален празник. Добър пиар си направиха, то бяха крясъци, брандиране, речи и клетви. Макар и много добре да знаеха, че такова предложение не само няма да мине, но и ще бъде оттеглено.

4. ПСА. Възраждане се клеха, че няма да допуснат да бъде премахнат паметника. Премахнаха го. Възраждане не казаха и не направиха нищо.

5. Бебето във Франция. Имаха протест пред френското посолство, люти клетви как нямало нещо да допуснат, след което никой дори не разбра какво се е случило с детето.

6. Милан Димитров. Някои депутати от Възраждане си направиха пиар, направиха и протест от почти всички депутати от групата пред американското посолство и се възмутиха, когато все пак човекът беше екстрадиран. Нулев резултат от пушилката им.

7. Зеленски. Той дойде в София, а Възраждане дори не го посрещнаха с плакати и протест. Дотук.

И много, много други. Пушилка. В която не се вижда как единствената борба е просто за субсидията. И се яхва всеки популизъм. Резултати – зеро.

Елена Гунчева-Гривова