17.05.2024

Случващото се в Газа е нечовешко и извратено. Не може в 21 век с живи същества да се отнасят по такъв начин, а светът да мълчи и дори да защитава агресорите. Всеки ден в Газа умират ДЕЦА. Деца, които няма да имат свои деца, които няма повече да си играят на улицата, деца, които майките им, ако са останали живи, никога повече няма да прегърнат. Всеки ден в Газа умират жени. Тежка дори за осмисляне е излязлата информация, как жените си лягат с хиджаб, за да са прилично облечени, ако ги убият в съня им. На ръчичките и крачетата на децата пишат имената им, за да ги разпознаят, ако станат трупчета. Някой от вас представя ли си какъв ужас е това?

Израел отдавна се бърка в чужди работи. Бърка се в цял свят. Няма нищо лошо в това, че в много правителства има хора от този етнос, които на практика ги контролират. Няма нищо лошо, че държат банките и парите. Няма нищо лошо, че притежават големите световни медии и оказват силно и непреодолимо влияние върху обществените медии. Няма нищо лошо и в това, че искат да си имат държава и я защитават.

И тук идва голямото „но“! Нямат правото да смятат другите народи за нехора. Нямат правото да избиват жени и деца и цивилни. Нямат правото заради няколко терориста да избият милиони човешки същества, половината от които невинни деца. В Тората се посочва, че такива убийства са оправдани. Самият Израел в момента, за ужас и потрес на нормалните хора, обяснява, че нямало нищо лошо в това да се избиват цивилни, за да се защити Израел. Израелски жени се подиграват и смеят над мъката на палестинските майки, погребващи кървавите трупчета на децата си, убити от израелски ракети. Израелци оправдават убийствата на деца с аргументи, които нямат нищо общо с човешкото.

Дори Старият Завет има някаква милост. Новият Завет ни учи на добро и зло. Израелците нямат такива понятия. Добро е това, което те правят. Лошо е това, което другите правят. Това са определенията. Като християнка съм потресена и отвратена от убийствата на невинни. Като човек разбирам палестинците, които десетилетия наред се борят със силен противник, за да запазят земята си. Това е палестинска земя. Там трябваше да има Палестинска държава според международното право и решението на ООН. И когато се възпротивяват на окупаторите, ги наричат терористи. Безспорно и Хамас преминаха границата, никой не ги оправдава за убийствата. Но палестинският народ не е Хамас, не всички са терористи. А за децата няма как да се оправдае убийство.

Израел в момента оказва безпрецедентен натиск върху световните правителства, върху социалните мрежи, върху медиите и общественото мнение, за да оправдаят агресията и убийствата си. Блокиран и докладван е всеки, който си позволи да попита защо в днешния цивилизован свят два и половина милиона души са подложени на геноцид, затворени като в карцер. Медиите, контролирани от тях, натрапват мнението, че трябва да се подкрепя само Израел, като осъждат и тероризират всеки, позволил си да подкрепи Палестина. Наливат се огромни пари, за да се обърне мнението на хората, информацията се подменя, забранява и осъжда. Но с днешните технологии е малко трудно да скрият случващото се.

Светът трябва да сложи край на този ужас. Израел трябва да се смири. За да има мир и за неговите граждани. Защото, когато сееш само кръв и смърт, ще получиш двойно от същото. Те отидоха в чужди земи и прогониха народа на Палестина, те трябва да направят крачката към мир и смирение. Защото, Палестина може и да няма, но тогава и Израел няма да го има, а светът никога няма да забрави какво са направили. И този път не знам дали някой ще ги спаси.

Елена Гунчева-Гривова