19.09.2024

Признавам, че с някакво нездраво любопитство наблюдавам ПП и ДБ. Някак си оставам с усещането, че тия са от друга планета. Аграрна планета. С много психиатрии, които не оказват адекватна психиатрична помощ. С ограничен брой училища, наречени харвардки, от които излизат аграрни кадри без особени изисквания.

Чувам и гледам по медиите, че същите били предложили ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ. В първия момент прочетох ДЖЕНДЪРМЕНСКО и казах: „Ами очаквано, ок, то какво друго да се очаква от тях.“. Ама си било джентълменско.

Е, как де? Как хора, които не само не са джентълмени, но дори и не са минавали покрай такива, предлагат джентълменско споразумение??? И да, знам какво означава самият израз, но не виждам никакво основание да се споменава джентълменско споразумение и политически недоразумения няма как дори да го споменават.

Да напомня, че джентълмен е възпитан, културен, коректен и почтен човек. А сега това как го прилагате за някои политици?!?

Още по-изумителното е, че неджентълмени предлагат джентълменско споразумение на човек, когото дори майка му не би нарекла джентълмен!!! Може всякак да са го обиждали Баце, ама чак на джентълмен не са го обиждали!

Всъщност предлаганото споразумение може да се нарече простопростоидиотско. С това ще обобщя целият му смисъл и цел.

На снимката – джентълмени, та дрънкат! Може би на кухо!

Елена Гунчева-Гривова