20.09.2024

От няколко месеца насам се наблюдава драстичен скок в цената на електроенергията в източна Европа. В България тя е в пъти по-висока от тази в западна Европа – не в проценти, а в пъти. Причината за тази „аномалия“ старателно се прикрива и у нас организираната про либерална правителствена пропаганда упорито мълчи по този въпрос. А истината е, че вискота цена, която българската индустрия и домакинствата плащат, се дължи на огромен износ за Украйна. Тук разбира се, трябва да честитим на всички т.нар. „либерализация“ на пазара на електроенергия. Чат от целенасоченото унищожаване на националната държава и премахването и като регулатор, който би могъл да попречи на транснационалния капитал, който у нас се сля с натрупания от компрадорския елит през годините на уродливия „преход“.

Правителствата на Гърция и Румъния вече поискаха компенсации от Брюксел, а Главчев си трае и единственото, с което се занимава е да сипе закани по адрес на Русия и да обяснява как щял да подведе под отговорност Пути и руското военно командване.

Междувременно голям японски завод в Мездра обяви, че от догодина спира работа и освобождава над 900 работници именно заради високата и неконкурнтна цена на ЕНЕРГИЯТА в България.

Всички ще плащаме петорна цена за ток в името на това Зеленски да може да удържи положението и да не се налагат трайни прекъсвания на електрозахранването в украинската столица, което би довело да засилване на недоволството и бунтове. Нашата индустрия изнемогва, но изнасяме електроенергия за Украйна и удължаваме агонията на киевската хунта, каквато е волята на западните куратори на войната и колониалната администрация у нас.

Българската държава е в пълен разпад и функционира като най-обикновенна колония, която няма намерение и възможност да защити нито един интерес на собственото си население. Напротив! Прави се всичко възможно то да бъде прокудено от земите ни и България да бъде превърната в деиндустриализирана, обезлюдена и маргинална буферна зона, санитарен кордон, през който да мине новата „желязна завеса“.

Главчев и компания да разяснят на народа, защо трябва да плаща най-скъпия ток в цяла Европа! Да се знае. Подкрепа за Украйна до победа, нали така го формулират, или до пълен банкрут на България….

Страхил Ангелов