01.05.2024

Кое не беше така, като Ви обяснявах, че натовския генерал Янев ще изповядва пронатовски и проамерикански позиции?!? Какво не разбрахте от „НАТО е България и България е НАТО!“?!? Поредният американски проект в българската политика. Когато се наложи, говореше това, което избирателите искаха да чуят. Едва влязъл в парламента, се оказа, че е готов на всичко, на коалиция с всеки, който го пожелае.

Не му вярвам още от времето, когато го попитах в Народното събрание за американските бази в България и той, гънейки се като червей, заяви, че базите били полезни и изгодни за България. В този момент аз го задрасках от списъка на българите. Сега е готов на коалиция с ГЕРБ. Вероятно и с ПП, ако им дойде ред. Или дори с ДПС или Възраждане. Готов на всичко, за да остане в Народното събрание и да е удобен, много удобен.

Сега смятал, че можело да изпращаме директна военна помощ за Украйна. То, защото нашата армия цъфнала и вързала, та до украинската опряхме да им помагаме. Вместо като български офицер да се притеснява, че има непопълнен състав в българската армия, че нямаме нито самолети, нито модерно оръжие, а военните училища пустеят, тоя се затръшкал за украинските интереси. Та така – черна точка за проекта „Янев“.

Елена Гунчева-Гривова