24.06.2024
Българският полковник и общественик Петър Ненко попиля псевдополковника Марков. Ето какво написа той:

НОВОИЗБРАНИЯТ ДЕПУТАТ И ЛИДЕР НА ПАРТИЯ „ВЕЛИЧИЕ“, НИКОЛАЙ МАРКОВ ЗАЯВИ ПО БНТ, В ПРЕДАВАНЕТО „ГОВОРИ СЕГА“, ЧЕ ВОЕННИТЕ ГО УВАЖАВАЛИ И КАТО ГО СРЕЩНЕЛИ НА УЛИЦАТА, МУ ОТДАВАЛИ ЧЕСТ!?

полковник от запаса, доц. д-р Петър Ненков

Чудя се на акъла и самочувствието на този човек. Аз имам друга информация за отношението на военните към него. Преди време, по повод смъртта на летеца, майор Валентин Терзиев, той призова военните летци да напуснат ВВС. Според него военния дълг и родолюбието били отживелица и глупости, които нищо не означавали!?

Думите на Николай Марков, които предизвикаха скандал в армията бяха: „Моят личен съвет към всички български пилоти е да напуснат редовете на българската армия и да си живеят живота. Живейте момчета, вие го заслужавате! Да не позволяват да ги сапунисват с родолюбие, военен дълг и прочее глупости, които отдавна не означават нищо. Нека се огледат около себе си и да видят, че около тях и над тях всичко живо краде и лъже. Няма смисъл от саможертва, когато тя не е в сърцата на всички по веригата. Вървете в далечни страни и взимайте по 12 000 долара заплата да пръскате царевица с нови селскостопански самолети, но не умирайте безсмислено за българската ограбена от политици и бандити държава, която не ви цени…“

Под този странен призив, един непознат за мене човек бе написал във Фейсбук следните редове, с които съм напълно солидарен. „Объркали сте се Марков. Никой няма да напусне армията. За разлика от Вас, това са хора на дълга, които истински носят България в сърцата си и няма да станат подвластни на Вашите призиви.“

В заключение, аз бих добавил. „Г-н Марков, не Ви познавам и не знам, какъв експерт сте по национална сигурност, но това което сте написали, може да напише само един нещастник, който не обича своята Родина. Жалко, че сте били офицер и сте полагали клетва да служите вярно на Отечеството. То е като рожденната ни майка. Може да не е красива и богата, но ние пак си я обичаме, защото ни е майка. Във военно време, такива призиви, като Вашия се наказват по най-суровия начин. И още нещо. Не забравяйте, че военните са хора на честта и дълга, а тези понятия не се измерват в пари!

Петър Ненков, Фейсбук

mediamall.info