05.10.2024
MARKOV08609

„Величие“ е опит за организиране на разширяващата се тъпота в България в някаква партийна сила. На покана, отправена от Соня Колтуклиева за дебат между Ивелин Михайлов и Николай Марков, последният отговаря, че „дебатите се водят между политици“: „Как си представяте дебат между уважаемия господин Пеевски и жител на село Муртинци? А защо не и дебат между уважаемия господин Борисов и неговия избирател Мунчо от село Горно Уйно?“.

Потрес! Всички коментари на тези хора ни подсказват, че и двамата водачи имат (или нарочно демонстрират) сериозни психически проблеми, както и проблеми с достойнството и морала.

Първо, довчера Борисов и Пеевски бяха мафиоти, днес са „уважаеми“. Второ, Ивелин разказа, че Марков сам го е потърсил преди време. Защо Марков да търси един слабомислещ жител на „Горно Уйно“, както той се изразява, а именно Ивелин Михайлов, за да спасява България?! Освен ако не става дума за проваляне на нещо, което се готви от няколко години, освен ако не става дума за откъсване на електорат, макар и за кратко, с който да се преформатира политическата ситуация, тоест иде реч за свършване на агентурна дейност (към или извън службите), и ако трябва – да се разруши каквото е необходимо, да се докладва отвътре, да се съберат всички възможни компромати, да се изследва схемата.

Дали са ментално пригодни тези хора (Ивелин и Николай) за политическа дейност?! Очевидно не. Но стават за актьорство и клоунство, които да прикриват вид агентурна дейност. Единият с цел създаване на политическа тъкан, другият с цел взривяване отвътре на терена на разработваните будали…

Единият пирамидално изгражда! Другият взривява! Междувременно нацията е залята от кипящ, опасно евтин популизъм!

След изборите прочетох заглавие: „Водач от „Величие“ се отказа от парламента, жена му не искала да се мести от Смолян в София“. Той е считал, че ще успее да докара парламента в Смолян ли?!

Направих си труда да прегледам какво говорят тези хора от „Величие“ в своите комуникационни канали. „Искат да изгонят младите хора в чужбина и като останат само старите, да им вземат земята без пари!“.

Някой изобщо обръща ли внимание какво „Величие“ говорят на електората?! Употребата на глупостта за политически цели е предателство! Тя формира маси от лумпени, с които скоро няма да можем да се справим, и които скоро ще управляват държавата, защото по-интелигентните са сърдити и отчаяни.

На публиката се предлагат все по-елементарни форма на съждение – белите, черните, използва се фентъзи риторика – добрите, лошите, воините на светлината, голямото зло, белите вълци, другите са „дрисльовци“ (Николай Марков). Също така изказват се напълно безотговорно фрази със заплахи от сорта: „Зная много добре какво и кога ще се случи с враговете ми. Те не знаят!“

Употреба на мистика, свръхсили и зомбиране на аудиторията. Защо не! Може би някой е изчислил какъв процент от населението е полизатъпяващо. И е решил да го отвлече чрез гуру-форми на общуване.

Гледах някаква беседа с хора в Чирпан, на които им се говореше като на малоумни. Даже Ивелин ги попита: „Някой от вас гледа ли телевизия?“ (Все едно, че ги пита за нещо екзотично, някой от вас ходил ли е на остров Борнео). И продължи: „Какво казват, кое е основното нещо, което трябва да направим? Господин Пеевски какво казва? Трябва да направим евроатлантическо правителство, нали така?“ Просто усещането е, че някой, който се прицелва именно в това да изгражда измама, води разговор с хора със СОП (специални образователни потребности)…

Държавата ни е терен за експерименти с умовете на гражданите и терен за хибридна война (разбира се!), доколкото тя може да се разгръща в деформиране на която и да е сфера от живота на националната държава. Едните напредват малко, другите рушат. После „другите“ постигат слобка, но „отсрещните“ – рушат! И така, докато нищо не остане да мърда по нашите земи. Заробват ни с експлоатация на невежеството и оперативни алгоритми, които отстраняват малкото налични просветени умове.

Ние сме оръжията във войната, разбирате ли?! Ние! С нас играят, нашата държава разглобяват, нашето невежество ползват, нашата алчност, нашата неспособност да изградим държавност.

И величието ни е като падението.

Калина Андролова

afera.bg